skillnad på jäst??
vad är det för skillnad på jäst till söta degar och jäst till matbröd???
kan man sätta en matbrödsdeg på söta jästen?det kan man väl?
och isf,kan man sätta en vetedeg på den vanliga jästen?
vad är det för skillnad på jäst till söta degar och jäst till matbröd???
kan man sätta en matbrödsdeg på söta jästen?det kan man väl?
och isf,kan man sätta en vetedeg på den vanliga jästen?
jag använder alltid den blåa jästen och det funkar både till bröd och bullar.
Har bara testat den blå till söta bröd (och det gick såklart bra). Kan inte tänka mig att det skulle vara något problem att sätta en o-söt deg på den röda jästen. Håll koll på den bara, det kan ju hända att det tar lite längre eller kortare tid.
Har bara testat den blå till söta bröd (och det gick såklart bra). Kan inte tänka mig att det skulle vara något problem att sätta en o-söt deg på den röda jästen. Håll koll på den bara, det kan ju hända att det tar lite längre eller kortare tid.
okidoki tack för svar jag prövar helt enkelt
jag läste det här på tasteline idag:
"Använd inte röd jäst (för söta degar), den gör bara att degen jäser snabbare. Det är bättre att använda vanlig (blå) jäst och låta degen jäsa längre. Ger smakrikare och godare resultat."
www.tasteline.com/default.ns&lintDocumentID=3650
Har alltid själv använt vanlig jäst till allt, det är ju inte så länge det har funnits särskild jäst till söta degar heller!