• Vardag­smorsa­n
    Äldre 18 Feb 21:22
    5883 visningar
    18 svar
    18
    5883

    Min dotter slår mig när hon blir arg

    Det är lätt att säga och tycka att hon inte ska göra det. Men vad ska jag göra? Hon är större och starkare än jag rent fysiskt. Hon vill bo hos mig och inte hos sin pappa. Där är hon lugnare. Jag är nu rädd för henne när hon får utbrott,vilket inte blir bättre.Hon vill inte gå och prata med någon vare sig själv eller tillsammans med mig.pappan vill gärna att hon bor där, men bara om hon själv vill, inte om jag säger att hon inte får bo här.Den här situationen är inte bra för vare sig henne eller mig, men hur ska vi få en lugnare vardag? Har någon ett råd?

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2008-02-20 14:18
    Underbara svar jag får från er. De hjälper mig att tänka nytt. fortsätt och skriv till mig: beverly, destino, acer amaraysa och Mamma S och alla ni andra med! Nu känner jag mig inte så ensam längre.

  • Svar på tråden Min dotter slår mig när hon blir arg
  • Vardag­smorsa­n
    Äldre 19 Feb 07:51
    #4

    Tack för svaren. Detfinns ingen annan stark.Hennes bror var hemma sist det hände och han gickemellan och sa att hon inte fick slå. Hennes pappa bor inte närao villinte blanda sigihur vi har det.Jag tror att det är jag som måste vara den mentalt starka och stå emot.Jag är för snäll och förstående.Jag behöver kunna stå emot som din starka pappa.Hon behöver motstånd.Jag kommer inte från det.Pappan försöker få henne att flytta till honom.Kan man tvinga henne till samtal på bup?Kan jag förbjuda henne att bo här?Jag känner inte att jag är någon bra vardagsmorsa nu.Har inte lust att vara snäll och förstående.
    MVH Vardagsmorsan

  • Vardag­smorsa­n
    Äldre 19 Feb 23:36
    #8

    tack för era inlägg.Hon ringde idag från sin pappa och jag frågade henne vad hon tänkt.Hon ville gå kvar i sin skola och bo kvar hos mig.Vi dikuterade,bråkade en del på telefon. En sak som var bra var att jag sa emot kränkningar, vill inte ta emot. Sen blev det ett lugnt avslut. så ni har rätt, jag måste stå emot.

  • Vardag­smorsa­n
    Äldre 20 Feb 14:10
    #12

    Hon har alltid haft det svårt, inte litat på omgivningen.Jag har därför hjälpt hene mycket och tagit mycket ansvar. Jag tror att jag har svårt att ändra det sättet. Och inte komma med trevliga lösningar hela tiden.Det jag kan försöka ändra hos mig själv är att låta henne vara mer, inte strunta i.Det har fungerat när det gäller skolan. Jag har sagt att hon får sköta det själv att komma i tid och få det ansvaret. Och det gör hon.Men stå på mig i det jag verkligen vill.Men inte vara så morsig.

  • Vardag­smorsa­n
    Äldre 21 Feb 22:09
    #14

    TackBeverly! Du ärså himla klok. Jo jag är hennes morsa. Detär så att jag känner det som allt ärmitt fel. Omjag bara ändrar mig så blir det annorlunda. Och så är detju inte heller.Hon säger att jag får skyllamig själv och jag vet att det ärorimligt, men det påverkar mig så att jag nästan tror det. Jag är hennes morsa och jag är en självständig människa som vill leva precis som hon är det. Men det finns en längtan efter att ha det bra tillsammans.

Svar på tråden Min dotter slår mig när hon blir arg