ALS skrev 2008-03-05 22:57:15 följande:
Ett annat tips: smulpaj på äpplen tycker jag ofta kan bli lite torr, men det blir mycket saftigare om man "halvkokar" äppelbitarna innan de läggs i formen (koka med en skvätt vatten, samt ev lite citronsaft och/eller kanelstång)Smulpaj går ju dessutom så snabbt att grädda, så jag tycker man lika gärna kan grädda den strax innan den ska ätas. (går ju utmärkt att förbereda pajformen med halvkokta äpplen + smuldeg i förväg, så är det bara att grädda den i förvärmd ugn då det börjar bli dags)Själv tycker jag standardrecept på smuldeg är alldeles för torra (för mkt mjöl) - fram för mer smör i degen och absolut inte margarin ! Är det kalas så är det. Variera degen med att sätta till någon extra smaksättare (tex hackade nötter / havregryn / kokos)
Har du något gott recept då?
Så man kan göra degen tidigare men itne smula ut den utan ah den som en klump?