• Familjen Pälsboll

    Hur göra glasyr med kakao?

    Jag ska garnera muffins och tänkte ha glasyr på och vill blanda i kakao.

    Någon som vet hur mycket florsocker och hur mycket kakao man ska ha?

    Menar alltså inte glasyr med smält smör, utan vanlig glasyr som man gör av florsocker och vatten, men med chokladsmak.

  • Svar på tråden Hur göra glasyr med kakao?
  • Queequeg

    om du ska ka en tun glayr är det bara att blanda lite eftersom någon msk vatten tillsammans med florsocker och kakao. Blanda tills man fått konsistensen som man vill ha samt tills man fått fram chokladsmaken som man vill ha.
    Om du vill ha en tjockare "smet" att ha på muffins är nog inte glasyr så gott.
    då rekomenderar jag hellre denna:
    frosting: Vanilla cream el choklad
    3 1/2 dl florsocker
    1 1/2 dl osaltat smör
    1 nypa salt
    0.8 dl grädde
    1/2 tsk vaniljsocker el extrakt
    (choklad efter smak, runt 1 msk)

    Vispa florsocker, smör salt till en krämig konsistens, med elvisp (låg hastighet)
    öka farten och vispa blandningen fluggig.
    tillsätt grädden,vanlijen ev. kakao vispa den helt slät.

  • Familjen Pälsboll

    japp, det är den tunna varianten jag är ute efter.
    tack för det andra tipset, ska jag nog prova på de andra muffinsarna :)

Svar på tråden Hur göra glasyr med kakao?