Fredagsmat, äta vad?
Vi ska äta citronmarinerad fläskfilé med pasta och cambozolasås.. super gott!
Vi ska äta citronmarinerad fläskfilé med pasta och cambozolasås.. super gott!
Ja då cambozola går bra att äta i sås de gjorde jag när jag var gravid, kollade med bm och hon sa att det var lugnt.
Här är receptet:
Köttet: Skiva filén i tunna skivor och lägg i marinad som består av, 1 msk olivolja, 1 msk citronsaft, 1 tsk citron peppar 1 tsk salt ev lite riven citronskal. låt gärna stå i kylen några timmar. det går också att göra med kyckling eller skinksnizel)
Stek på hög värme med marinaden
Såsen:
Värm creamfraich i en kastrull, när den smällt tar du i en halv grönsaksbuljong och rör så den löseruppsig. ta i cambozola osten som du skärt bort kanterna på och skurit i mindre bitar, rör tills osten smällt, såsen ska små puttra men inte toka förhårt, då kan den skära sig.
serveras med pasta gärna färsk