Girly skrev 2008-03-14 11:20:51 följande:
Annakay: È det så?!Jag som älskar all sorts ost!Okej, då blir det mina painrichspecialiteter till förrätt idag!Varmrätt o efterrätt då också...Livsfarlig att prata mat vid lunchtid...rinner nästan ur munnen på en :D
Ja, om jag inte minns fel så dör de patogena bakterierna vid 70 grader.
"Ät gärna ost under graviditeten men välj helst vanlig hårdost och smältost. För att minska risken för skadliga bakterier rekommenderar livsmedelsverket att du undviker mjuka och halvmjuka lagrade dessertostar såsom mögelostar och kittostar. Exempel på sådana ostar är Brie, Camembert och Gorgonzola respektive Vacherol och Livarot. Rekommendationen gäller även om osten är tillverkad av pastöriserad mjölk. Risken för höga halter av skadliga bakterier är störst på kanterna av osten. All ost är säker ur bakteriesynpunkt om den upphettas till bubblande het."