Inlägg från: Veladis |Visa alla inlägg
  • Veladis

    ~Majmammorna från 2006 pratar vidare 13.0~

    Oh, ny tråd! Spännande!
    Och innan den har tråden går ut är det SOMMAR och våra majbarn har fyllt två! Tiden går!

    *vinkar till alla nya*
    Jag är inte så aktiv på FL överhuvudtaget längre, men försöker kika in då och då. Jag var med mycket i gravidtrådarna vi hade, då blev det väl nån meter inlägg per dag, hehe, men nu hinns det liksom inte...

    Mitt majbarn heter Egil och är född 23/5 -06 (BF + 14) . Han är var då (4400 g, 54 cm) och är fortfarande en stor kille, nu mäter han 90 cm och väger 14,1 kg. Han pladdrar en massa, på sitt eget lilla vis. Tvårodsmeningarna har kommit för fullt, men han pratar inte särskilt "rent". Anka blir acka, maten blir baten etc. Igår när vi var på promenad gick han och förmanade "akta bilen, akta bilen!" med betoning på varje stavelse: ak-ta-bi-len! Hela tiden *sötis*.

    Egil har en storasyster också, Vilya som är född 17/10 -03. Fler barn planeras inte i nuläget...

  • Veladis

    Både Egil och Vilya får titta på TV (fast Egil bryr sig knappt). TV:n är ett medium, precis som tidningar och böcker och fyller sin funktion den med. Däremot vill jag vara med och bestämma vad de ska se och hur mycket. Vilya kollar på Bolibompa ½-1 timme nästan varje dag (ibland glömmer vi och ibland gör hon annat). När de har tidiga mornar på förskolan får de morna sig till Dora utforskaren kl 6. De senatse helgerna har vi kollat på Melodifetivalen tillsammans, men Vilya somanr efter två låtar, typ. Egil bryr sig inte så mycket om någonting. Bamse kn han titta på i bortåt tio minuter, liksom Nicke nyfiken.

  • Veladis

    Ekorren: Smart att ha TV:N lite otillgänglig. Många möblerar ju med TV:n helt i fokus idag... Vi har f ö en helt omodern liten "tjockis-TV" i ett hön av vardagsrummet. Det har inte blivit av att köpa större/bättre, men det gör inte så mycket. Det är ju samma program på den i alla fall.
    Egil är inne i en liten bokslukarperiod nu. Allt från pekböcker, till bilderböcker och Biltema-katalogen, hihi.

  • Veladis

    Jag tänker också på Cicci , och också på Liam och Stefan. Hoppas de har det bra, det var länge sedan man hörde något, och Liam har ju hunnit fylla två nu.

  • Veladis

    Idien: Klart han kan vara påskkäring!
    Andra saker barnen på mitt jobb (förskola) har valt att klä ut sig till nu i påsktider, oavsett kön, är påskgubbe (med hatt och mustasch istället för sjalett och fräknar), påskhare, kyckling och häxkatt.

  • Veladis

    Egil gillar Bamse, det kan han titta på i 10 minuter. likaså Nicke Nyfiken på Bolibompa. Annars är det mest böcker just nu. Favoriter är fortfarande Max och bil- och djurböcker, men han har börjat gilla böcker med lite mer text nu. Totte, Emma och Molly Mus är också populära.

  • Veladis

    Vi har haft en superbra, lugn, familjepåsk med diverse släktingar!

    Tenoria: Det där är inte OK, men det vet du ju redan. Bra att du sa ifrån på skarpen!

  • Veladis

    Tenoria:
    Egil kan många kroppsdelar, men han har hittils inte visat  med att peka när han har ont. än så länge får man gissa.

    Några kroppsdelar som Egil säger:
    kaka = haka
    bage =mage
    näsa = näsa
    dumpa= rumpa
    plopp = snopp
    tåna = tår/tårna

    Han pratar inte särskilt rent min son, men man förstår ju. Rätt sött är det också...

  • Veladis

    Mina barn vaknar mellan 05:30 och 7. EN gång hela sitt liv har Egil sovit till nio. Då skulle vi få besök på förmiddagen och jag skulle ha behövt vara uppe och städa på mrogonen, men eftersom Egil sov, sov vi också...
    Vilya är dock, och har alltid varit, en sjusovare. Som bebis kunde hon sova till 9- 10 på mornarna, nu drar hon sig gärna till åtminstone 8.

  • Veladis

    *kikar in lite snabbt*

    Hej hej!
    Jag ska läsa ikapp lite här nu, vi har varit på Malta i en vecka...
    Sol, bad och massa kultur för historienördar som vi. Bilder finns i mitt galleri.

  • Veladis
    Ekorrfamiljen skrev 2008-05-03 18:59:39 följande:
     Grattis alla små (?) årsdagsbarn!! Grattis Manson!!  Håller tassarna!Vi är nu hemma efter en helt underbar vecka i Tunisien. Landet rekommenderas varmt! Bra klimat, god mat, trevligt folk och superbra prisnivå. Inte minst är de väldigt barnkära, speciellt om man har en pojke.. Dit återvänder jag gärna.
    Kul med Tunisien! Vi var på Malta för två veckor sedan, det är ju också där i krokarna. Kanonbra resmål det också, fast kanske inte främst för barn!
    MansonDust skrev 2008-05-03 11:17:48 följande:
    Jag är gravid.

    Hejja!


    GRATTIS ELIAS!

  • Veladis

    Egil dricker fortfarande välling morgon och kväll, Sempers åttamåndersvälling, mild fullkorn. Den har funkat bäst till båda mina barn, och Vilya drack den tills hon slutade med välling när hon var tre år.  När Egil var ybngre drack han 200-225 ml, nu får han 250-280 ml. Han äter väldigt bra annars dagtid:

    06:30: Välling
    07:15 frukost på förskolan 3 dagar/v, en smörgås, vatten/mjölk. Ibland flingor & mjölk/yoghurt också. Fast inte så mycket
    09:00: fruktbit på förskolan
    11:30: Lunch, 1-2 barnportioner vanlig mat
    14:30: mellanmål, smörgås, mjölk/vatten, ibland yoghurt.
    16:30: fruktbit eller halv riskaka
    17:30: middag, 1 portion
    10:30: Välling

    Mycket mat blir det, men Egil är en väldigt aktiv kille som är i ständig rörelse och bara har muskler på kroppen, inte något bebishull direkt...

  • Veladis

    Grattis i efterskott, alla nyblivna tvååringar!
    Min egen Egil blev två åri firedags och spretar stolt med fingrarna i försök att bara hålla upp två, och säger "TVÅ år!"

Svar på tråden ~Majmammorna från 2006 pratar vidare 13.0~