Inlägg från: Fru Humla |Visa alla inlägg
  • Fru Humla

    Sockerpullornas tråd

    nu ligger mina bilder i bildtråden


    Celiine Collection uppdaterad
  • Fru Humla

    varför tror du inte på sista mens om man får vara så nyfiken. dte brukar ju nästan alltid vara tvärt om när man pratar med gravida att alla tror att de gått längre alltså...
    lycka till med försäljningen!


    Tussa76 skrev 2008-04-17 12:11:17 följande:
    Jättefina!! Bra jobbat!!Som jag trodda valde BM att räkna från sista mens... varpå jag plötsligt hamnade i v. 14   Vilken jag inte tror ett skit på! Jag tror jag är i v. 11. Men jag protesterar inte så mycket.. det betyder ju att jag får gå på UL redan i mitten av Maj, och till UL längtar man ju alltid Idag ringde mäklaren... han kommer hit ikväll med 3 intressenter på våran lägenhet! Hjälp!! Kan ju inte påstå att jag har det supervälstädat jämt, trots att den är ute till försäljning! Så nu är det hysteriskt städande som gäller tills jag åker till jobbet vid 15! HUR ska jag hinna!!??!!  Håll tummarna för oss ikväll, så ALLA vill köpa, och det blir budgivning, så vi får ett riktigt bra pris! Tycker jag de kan kosta på sej, eftersom det rör sej om såpass lite pengar ändå.. är ju inte direkt miljonpriser här Här är den förresten, om någon är nyfiken... www.hemnet.se/beskrivning/hemnet/140174
    annis41 skrev 2008-04-17 06:06:47 följande:
    Dina tårtor blev ju jätte fina. Jag är verkligen imponerad av hur du lyckades med motorcykeln.
    ååå tack så mycket. skönt att höra att mc:n var lyckad*haha* när man fått höra av mannen att det är en blå banan med hjul och en kompis sa att däcken var ju fina iaf*morr* men de retas väl mest.
    Ankmor skrev 2008-04-15 20:07:39 följande:
    Hehe, ja varför inte? Tråckla ihop ett gäng som får ta med sig egen FP/SP & fylld tårta, du kan ju stå för verktygen & ev. extra maizena/florsocker etc... Sedan kan du ta betalt för sveda och värk (det svider i tårttarmen & värker i ryggen)
    nja, nu är det ju så att de här donnorna är på sylt och marsan-stadiet fortfarande. och jag tänker INTE visa hurman gör en såå fin tårta med en köpebotten, hallonsylt och marsan!

    då får det bli basic, som hur man gör en hööög och fin tårtbotten, fluff-lära och mousse-kunskap. åtminstone ska de kunna göra en egen vaniljkräm på ägg och grädde om de nu vill leva kvar i vanilj-träsket
    seeen ska vi inte KÖPA nån sp utan göra MMF*he he he*
    de här flickorna vill alltså lära sig att tårta för att de tycker det blir för dyrt att betala mig 100-200 kr för några dagars arbete när de vill ha fina tårtor till sina kalas. så då ska de också få se hur mycket jobb det är efterosm de hellre vill ha MMF för att dte rä billigare även om det är mindre jobb för mig att köpa SP. så det får ta med sig ingredienser och sisådär 150 kr per skalle så ska de få lära sig*fnissa*
    Celiine Collection uppdaterad
  • Fru Humla

    om det var akut så är jag nog sent ute men jag hade nog gjort glasyr istället men det beror ju lite på vad det ska vara till.
    alltså sån som man har ovanpå kakor. smör, florsocker och liiite citrronsaft(vatten, kaffe etc)


    Solaika skrev 2008-04-17 15:57:04 följande:
    Flickor.. lite akut hjälp.. finns det äggfritt alternativ till kristyr?
    Tussa76 skrev 2008-04-17 13:11:22 följande:
    då tycker jag nog att det är lite underligt att bm räknar på vanligt vis. när plussade du då?
    här vet jag att de skickar de flesta som inte alls vet när de blev gravid på vul för att fastställa en någorlunda tid men dte beror nog på att de har så väldigt fullt på vanliga ul så de vill få dit så några som möjligt som inte är i rätt vecka. om de bedömmer att man är i vecka 16 när man kommer så att de inte kan titta på det de ska så är det nästan omöjligt att få en ny tid innan vecka 18 är slut.
    MariaX m 2 skrev 2008-04-17 14:50:06 följande:
    Kul Tussa, då blir det ju kortare tid kvar tills ni får se bäsen !! Håller tummarna för att lägenheten blir dyyyr, den ser ju jättefin ut !Jag har gjort tårta idag. Sen klockan 9 imorse och nu är den äntligen spacklad och täckt ... 6 timmar, 3 sp-täcken och 3 spacklingar senare .Jag kommer aldrig mer använda fryst smörkräm, ballinas sp eller frångå mitt utmärkta recept på sp. Så himla dum man är, "jag gör såhär så sparar jag lite tid..." jo pyttsan!! Nää, det blir nygjord smörkräm och egen sp hädanefter, fy tusan vad jobbigt jag har haft det med denna j-kla tårta!!!!! Hoppa sför all del att den blir hyfsat fin nu iaf.
    jag har aldrig gjort egen sp men har bara använt bakels innan men skulle lyxa till å använda ballinas som alla säger är så bra och min reaktion blev precis som din. tycker absolut inte om!
    vad blev fel med smörkrämen?
    Celiine Collection uppdaterad
  • Fru Humla

    tussa: tittade på lägenheten. skitsnygg homestaging du fått till ser jättefint ut om det är ett populärt område så får ni säkert napp hos flera familjer. lite synd på badrummet kankse, dax för renovering eller?


    Celiine Collection uppdaterad
  • Fru Humla

    *haha* dte beror väl ändå bara på hur mycket florsocker man har i. jag har spritsat med det men så är ju jag inte så bra på att spritsa heller men det jag menar blir ju som ankmors recept ungefär. hoppas du får till det iaf


    Solaika skrev 2008-04-17 19:04:07 följande:
    Fru humla - glasyr fungerar inte eftersom det är blommor och blad som en bekant med äggallergiska barn vill göra. Alltså, något som fungerar på samma sätt som kristyr men som inte innehåller ägg. Glasyr är ju rinnigt.MariaX - Vad säger du? Räckte den inte till att täcka? Det låter mycket märkligt. Det problemet har jag bara när tårtorna är typ 30 cm i diameter o 10 cm höga.. men det kan ju ha sin förklaring. Trist att det trilskades så mycket med dig. Tårtan blev iaf jättesöt till slut!
    Celiine Collection uppdaterad
  • Fru Humla

    ja men det var ju det som inte gick! att kavla tunt alltså. den är ju så himla lös på nåt vis så den dras ut för lätt. bakels är det lite mera stuns i. lagom seg! räckte gjorde den nog allt men den var ohanterlig. snacka om att man är låst vid det man är van vid*S*


    greeneyes skrev 2008-04-17 21:10:50 följande:
    tussa: oj, det är verkligen skilland på priserna.. en granne till oss med likadan lägenhet sålde sin 3:a på 77 m2 och avgift på 4400kr för 1,7 milj... haha, så är det när man bor i förorten till sthlm.. men hoppas allt gått bra med visningen!ja, jag har ju också pco, och visste precis när jag blev gravid - fick ju ägglossningsspruta.. men jag var tvungen att ljuga om sista mensen för min BM. för hon ville sätta annat datum annars - trots att jag hade stenkoll o gått på specialistklinik.. haha! sen blev jag inte flyttad alls på UL:et heller, så jag hade ju rätt..förstår inte att ni har problem med Ballinas, den använder jag jämt o till en "vanlig" rund /jmfr köpt botten/ med ganska hög höjd, typ minst 10 cm räcker ett paket gott o väl, och jag får alltid typ 1/4dels paket över.. fast jag kavlar väldigt tunt, kanske 2-3mm å andra sidan..nu har jag gjort fyllningarna och de dekorer som kan göras i förväg till min skogstårta, och jag har nog inte riktigt vant mig vid att samordna bakning med bebis.. oj oj, vad svettigt det varit..
    Celiine Collection uppdaterad
  • Fru Humla

    nu har jag lagt in bilder i bildtråden


    Celiine Collection uppdaterad
  • Fru Humla

    tack! det var de oxå


    Ankmor skrev 2008-04-22 23:47:12 följande:
    De blev jättefina, ser läckra ut hörrö!!
    Celiine Collection uppdaterad
  • Fru Humla

    jag hade ett alster i bildtråden igår...snacka om allt eller inget för mig....just nu passar inget ganska bra, sjuka barn för andra veckan nu och jag själv har fått samma verkar det som...*uschusch*


    Celiine Collection uppdaterad
  • Fru Humla
    Ankmor skrev 2008-05-20 18:58:34 följande:
    Oj då, missade jag att kommentera den? Jag såg den ju...Nåja, här kommer min kommentar; Söt! Jättefint gjord och sedan måste jag säga att Nasse ser verkligen riktigt "nassig" ut = rädd
    tack! var inte ute efter beröm ville bara visa att jag levde*hihi* har tittat in några gpnger men fdå har det snackats sånt som jag inte har nån susning om och andra tråden har jag tjänstledigt från
    Celiine Collection uppdaterad
  • Fru Humla

    åå nu är det dax för mig att göra den där mcdonaldstårtan till mitt 10års jubileum...
    jag har NOLL lust. datumet har varit preliminärt jättelänge så det blev inte klart förrän igår att mötet blir imorron...ååå vad sur jag är.
    hade ju stora planer men nu efter alla sjukveckor här är jag sååå trött
    ett upphöjt M ska det iaf bli som jag fick tips om när vi snackade om det här för länge sen men frågan är om jag orkar göra mmf till en 25 bitarstårta*sucksuck*
    eller ska jag försöka ha smörkräm eller glasyr över och lägga M:et på. har ju inte haft råd och tid att handla hem nån sp så det måste bli mmf eller något annat. marsipan lägger jag ner direkt, det höll jag på med så det räckte förrförra helgen*gnällgnällgnäll*
    nån som orkar peppa mig lite, vill inte bjuda på en halvtaskig tårta eftersom alla vet att jag håller på en del osv....


    Gå gärna i mina fotspår men låt mig kliva ur dem först!
  • Fru Humla

    måste du göra en stängd dosa då? några här inne brukar ju göra explotionstårtor om jag inte är helt ute å snurrar...låt dosan explodera


    MariaX m 2 skrev 2008-05-27 10:03:20 följande:
    Tänkte kolla om nån har nån idé till mig , jag har en snustårta till helgen men jag vill inte göra en snusdosa, känns inte som jag kommer kunna göra det snyggt lixom. Vad tror ni om idén att göra en vanlig tårta, kanske MC-täcke och sen lägga på ett såntdäringa pergamentblad med några bra bevingade ord om snus ovanpå tårtan och kanske nån kvist eller nåt? Eller blir det tråkigt? Vill inte göra nån beige wannabe-snusdosa som folk kan säga att "-man ser ju att det ska föreställa en snusdosa"... Usch vad jag känner mig begränsad, det enda jag kan är blommor och det passar ju inte alltid, folk vill ha roliga, träffande tårtor - jag skulle vilja kunna modellera!!!!!Solaika - Tack !! Jag börjar dock känna mig lite tjatig, jag gör ju alltid samma sak medans alla andra modellerar fantastiska saker. Jag gör blommor, bara det... suck.Vad kul med bebisar !!! Och jisses vilket hektiskt liv; tårtor en masse, massor av råttor (), uppsats... hoppas det lugnar sig snart
    Gå gärna i mina fotspår men låt mig kliva ur dem först!
  • Fru Humla

    ingen som kan hjälpa mig?
    ankmor, nån??
    var runt hela stan och letade såna äckliga hamburgergodisar idag men det fanns ingenstans så där sket sig den idén oxå


    Gå gärna i mina fotspår men låt mig kliva ur dem först!
  • Fru Humla

    hej tjejer!
    usch, jag tittar bara in när jag veeeerkligen behöver hjälp...det blev ingen mcd-tårta för min mage ballade ur så jag blev sjuk i 2 veckor, tillbringade en natt på sjukhuset men de hittade inga fel...

    nu ska jag äntligen få göra en bröllopstårta. det kommer bli tajt om tid efterosm vi kommer hem fårn semestern sagen innan bröllopet så jag ska förbereda innan vi åker men jag håller och letar roliga brudpar, de som ska gifta sig är lite speciella och hon ska ha en gul knälång klänning och han typ skjorta å byxor ingen kavaj eller så...
    hittade på shoppingbutiken men då jag inte vill betala frakt på flera ställen så vill jag handla allt där men de har bara artic white sp. hur är den? är det den som smakar illa??
    tycker bäst om bakels att jobba med...
    behöver hjälp här nu, ska jag köpa där eller har ni någon annan ide på sida...har kollat på de "vanliga" sidorna. behöver kunna få lev inom ett par veckor dessutom
    hjälphjälp


    Gå gärna i mina fotspår men låt mig kliva ur dem först!
  • Fru Humla
    Ankmor skrev 2008-06-14 20:38:52 följande:
    Detta stod det i "Guide till tårttråden" Renshaw's Regal Ice Många i tråden har provat SP av märket Renshaw's Regal Ice och blivit väldigt besvikna. Den har beskrivits som svårsrbetad, illaluktande och att den smakar illa. Kattsand är ett vanligt förekommande beskrivningen på smak, konsistens och lukt. ***Men ingenting om hur Arctic White smakar.
    nej precis det där har jag också läst men jag fick för mug att artic white var ett annat märke för det stå¨r inget om renshaw i samband med den produkten.
    renshax färdihfärgad har jag använd och den är värdelös i kvaliten

    så här står det på hemsidan om den
    Arctic white är färdig att använda, är snövit och lämpar sig idealt till att täcka kakor, tårtor, motivtårtor, bröllopstårtor och formtårtor.

    Den bryter inte lätt, ursäktar små fel vid bearbetningen och anpassar sig till varje tårtform, rund eller kantig.

    Går att genomfärga med våra livsmedelsfärger eller marmorera med våra kristallpulverfäger.

    Arctic white är baserat på socker och smakar neutralt sött. Med tillsatts av t.ex. bittermandel- eller rumarom går det att förfina smaken. Kan utan problem blandas med marsipan.

    Levereras i 1 kilos förpackning.

    Innehåller: Socker, glukossirap, vegetabilisk olja, fuktreglerande medel, glycerin, emulgator E471, surhetsreglerande medel, E262, E260, stabilisator E466, arom, titandioxid E171.

    vad tror du törs man chansa? ballinas och jag kom inte överrens så jag är lite rädd att göra bort mig. men har ingen lust att beställa från två ställen heller
    Gå gärna i mina fotspår men låt mig kliva ur dem först!
  • Fru Humla
    UWO BaraJag skrev 2008-06-15 09:29:26 följande:
    Artic white är den veganska sp som jag kommer ihåg. Har inte hört att den skulle smaka mindre läskigt sötsliskigt än andra sp. Så jag skulle våga köpa och använda den.
    åå vad bra då kör jag nog på den nästa gång även om den var lite dyrare än bakels...men så slipper jag två frakter och då går det nog jämnt upp...tack å bock!
    Gå gärna i mina fotspår men låt mig kliva ur dem först!
Svar på tråden Sockerpullornas tråd