• beadis

    Hur ofta använder ni grädde/riktigt smör i matlagningen?

    Ja, hur ofta?
    vilken sort?
    40%grädde, 15%matlagningsgrädde, 4% "grädde"
    eller ngt annat?

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2008-03-24 12:03
    creme fraiche oxå?

  • Svar på tråden Hur ofta använder ni grädde/riktigt smör i matlagningen?
  • Kazeer

    Vi använder i stort sett aldrig grädde i matlagningen.


    Gustav 2007.03.08 ♥ ME+KZE 2002.03.28
  • Trikarn

    Använder mjökfritt oakleys, dels mjölkallegisk son, dels för att jag tror att det är nyttigare även för oss andra..steker i olivolja, har aldrig använt vanligt matfett till detta....

  • Gustafsmamma2005

    Riktigt smör till all stekning.
    15 % matlagninsgrädde till den mat som det behövs till kanske 6 mål i veckan.

  • missis

    ALDRIG!  steker endast i lite olivolja. Mmen om det är speciella tillfällen kan jag lyxa på med liite milda mini mat i sås tex, men man kan göra så god mat utan smör eller grädde, baar onödigt anser jag.

  • stblues

    Ofta!
    Man behöver inte vara så rädd för grädde och smör om man använder det med måtta.

  • 969803

    Riktig grädde nästan aldrig (bara om vi gör en potatisgratäng, vilket vi gör kanska 2 ggr/år)
    Matlagningsgrädde 15 % använder vi ca 2 ggr/månad
    Creme fraiche vanlig ca 1 gg/mån
    Creme fraiche lätt ca 2 ggr/månad.

    Smör och milda altineras.

    Så, ja,vi använder en del grädde etc.
    Fast vi äter en mycket sund mat ändå så jag tror inte att det är någon fara .

  • lövet2

    Jag använder vanligt hushållsmargarin i stället för smör. Har lite svårt för smörsmaken.
    Grädde (riktig vispgrädde) använder jag till alla recept där grädde behövs.

  • 969803

    Pannkakor MÅSTE man steka i riktigt smör , mums

  • CarlHerman

    I princip aldrig. Vet inte varför vi nästan aldrig lagar mat där någon form av grädde ingår.

Svar på tråden Hur ofta använder ni grädde/riktigt smör i matlagningen?