Hur ofta använder ni grädde/riktigt smör i matlagningen?
Ja, hur ofta?
vilken sort?
40%grädde, 15%matlagningsgrädde, 4% "grädde"
eller ngt annat?
TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2008-03-24 12:03
creme fraiche oxå?
Ja, hur ofta?
vilken sort?
40%grädde, 15%matlagningsgrädde, 4% "grädde"
eller ngt annat?
TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2008-03-24 12:03
creme fraiche oxå?
Vi använder i stort sett aldrig grädde i matlagningen.
Använder mjökfritt oakleys, dels mjölkallegisk son, dels för att jag tror att det är nyttigare även för oss andra..steker i olivolja, har aldrig använt vanligt matfett till detta....
Riktigt smör till all stekning.
15 % matlagninsgrädde till den mat som det behövs till kanske 6 mål i veckan.
ALDRIG! steker endast i lite olivolja. Mmen om det är speciella tillfällen kan jag lyxa på med liite milda mini mat i sås tex, men man kan göra så god mat utan smör eller grädde, baar onödigt anser jag.
Ofta!
Man behöver inte vara så rädd för grädde och smör om man använder det med måtta.
Riktig grädde nästan aldrig (bara om vi gör en potatisgratäng, vilket vi gör kanska 2 ggr/år)
Matlagningsgrädde 15 % använder vi ca 2 ggr/månad
Creme fraiche vanlig ca 1 gg/mån
Creme fraiche lätt ca 2 ggr/månad.
Smör och milda altineras.
Så, ja,vi använder en del grädde etc.
Fast vi äter en mycket sund mat ändå så jag tror inte att det är någon fara .
Jag använder vanligt hushållsmargarin i stället för smör. Har lite svårt för smörsmaken.
Grädde (riktig vispgrädde) använder jag till alla recept där grädde behövs.
Pannkakor MÅSTE man steka i riktigt smör , mums
Vi använder oss av Oatleys produkter eftersom sonen är mjölkallergisk. Vi använder olivolja eller mjölkfritt margarin. Oftast är det olivolja som vi använder.
I princip aldrig. Vet inte varför vi nästan aldrig lagar mat där någon form av grädde ingår.