Bregott är bättre en Becel för hjärta och kärl!
Ja, margariner ska man inte anvanda alls!! Vi har inte gjort det pa flera ar!
Ja, margariner ska man inte anvanda alls!! Vi har inte gjort det pa flera ar!
och Ghee ar ju helt laktosfri! Och mycket battre for halsan!
Vad sägs om det här:
Den vegetabiliska oljan utvinns ur frön, i vissa fall med hjälp av extraktionsbensin.
Man behandlar oljan med fosforsyra och lut.
Man bleker oljan för att få bort den naturliga färgen.
All naturlig smak och lukt tvättas ur oljan.
Om fettet härdas - så att den flytande oljan blir fast - används nickel.
Om fettet istället "omestras" för att bli fast, slås fettmolekylerna sönder och sätts ihop på ett slumpmässigt och inte alls naturligt sätt.
Om det behövs delas fettet upp i olika smältpunkter med hjälp av lösningsmedel.
Sedan är det bara att färga och smaksätta margarinet så att det blir så likt smör som möjligt.
mumsigt gott! eller hur?
http://www.aftonbladet.se/matvin/karinahlborg/article359640.ab
Olivolja ska man INTE steka i.. Hettar man upp olivoljan (och andra vegetabiliska oljor) sa blir de farliga!!!!
Smor ar battre, men vill du ha vegetabiliskt sa kor pa kokosfett!!!
But vegetable oils go rancid if they are subjected to heat, oxygen and moisture, like when you cook with them or in food "processing." These spoiled oils then run amok in our bodies, attacking cell membranes and blood vessels and your skin; you can get wrinkles and age faster. These rancid vegetable oils set your body up for tumors and hardening of the arteries. Eating vegetable oils has been shown to have a high correlation with cancer and heart disease, Lou Gehrig’s disease, Alzheimer’s and cataracts. Vegetable oils do have some use (such as EFA’s or essential fatty acids) — the problem comes when you consume too much and if they’re out of proportion to saturated fats.
http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2006/06/29/wendys-is-changing-to-healthy-cooking-oil-or-is-it.aspx
What most people fail to understand is that once you heat oil to a high temperature in the presence of oxygen and light you can produce all kinds of different damaged toxic oil molecules that are cyclized, cross-linked, fragmented, bond-shifted, and polymerized.
http://en.wikipedia.org/wiki/Cooking_oil
Heating an oil changes its characteristics. Some oils that are healthy at room temperature can become unhealthy when heated above certain temperatures.
Jag later bli att steka i olivoljan! den ater jag bara i salladsdressingar!
Risk factors include an inherited genetic defect, which accounts for 5–10% of cases of familial ALS (FALS) in the United States. FALS is linked to a genetic defect on chromosome 21. This gene codes for an enzyme called superoxide dismutase (SOD), an antioxidant that protects motor neurons from free radical damage (i.e., molecules introduced to the body, or produced by body processes that interact and cause cellular damage). More than 60 different mutations that cause SOD to lose its antioxidant properties have been found. However, only 40% of familial ALS cases are linked to SOD mutations, so there may be other unknown genetic defects involved.
http://www.neurologychannel.com/als/index.shtml
Om igen, jag ar ledsen att hora om din mamma.