Färdiga köttbullar till 7 månaders?
Vågar man det eller innehåller dom för mycket salt?
Vågar man det eller innehåller dom för mycket salt?
jag fick rådet av bvc att vänta med färdiglagat mat till runt ett år just för att barnens lever intye kan bryta ner lika mycket salt som vi vuxna kan. ja de innehåller mycket salt och tillsattsämnen som bebisar inte borde äta. men jag tror inte att det skulle spela en stor roll om du gjorde det enstaka gånger bara det inte blir varjedag.
Där med salt ä vilseledd tycker jag.
Man menar att man ska inte krydda på mer när man lagar mat.
Det finns redan salt i maten.
Vi ger inte barnen burkmat.
Vi ger barnet samma mat som vi gör på middagar, vi saltar inte extra.
Vi bjuder maten som det är.
Kryddar kan man göra men inte med salt.
Det behövs inte.
Så TS gå o steka några köttbullar o ge det till barnet.
Kan du inte göra egna? Det är ju superlätt om du inte ska ha några starka kryddor.. lite ägg och köttfärs borde väl räcka. Sen ska man väl helst koka köttbullarna istället för att steka dom?
Men jag vet inte... vår son är alldeles för liten för att äta riktig mat än så jag har inte kollat..
Här finns recept på frikadeller:
home.swipnet.se/wester-zakrisson/barnmat/mat.htm