Forum Uppfostran - Förälder
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Barnförbjudna spel...

  Mån 31 mar 2008 22:22 Läst 4099 gånger Totalt 12 svar
  Tea med tre
  Visa endast
  Mån 31 mar 2008 22:22

  Kom precis hem från min kvällskurs och fick höra av sambon att vår äldsta pojke på snart sex år spelat James Bond hos sin jämnåriga kompis idag!
  Googlade lite för att få reda på åldersgränsen, 16 år! Jag hade inte kunnat föreställa mig att de här föräldrarna var "typen" som låter barnen spela sånna här spel... Finns det en barnvänligare variant eller är det så illa som det verkar, någon som vet mer?
  Jag är väldigt noga med att barnen inte ska se våld och just nu vill jag egentligen bara ringa och skälla ut kompisens föräldrar men klockan är ju rätt mycket och jag vill prata med sonen igen för att se om de gjort det i smyg eller nått...
  Hmm, behövde nog mest bara skriva av mig men det vore ju också intressant att höra vad ni andra tycker om blandningen: spel med hög åldersgräns och små barn...

 • Nyfike­n gul
  Visa endast
  Mån 31 mar 2008 22:25 #1

  jag reagerar redan på dom TILLÅTNA spel som finns för barn.. det är många spel som är barntillåten som faktiskt är ganska hemska för så små barn..

  min son på 10 sitter än så länge med cd-rom-skivor med kunskapsprogram. Lära sig läsa o skriva med katten Gustav tex eller liknande skivor.. Jag vägrar låta honom spela något då jag vet hur en del spel faktiskt är även i den ålderskategorin.


 • Mån 31 mar 2008 22:27 #2

  Finns ju möjligheten att spärra ut spel med olämpligt innehåll från alla moderna konsoller.

  Gäller att vara engagerad och intresserad som förälder när det kommer till spelandet då är det inget problem.

 • Mån 31 mar 2008 22:34 #3

  Har ju spel som jag uppskattar som mina barn ALDRIG skulle få spela.

  Men dom efterfrågar inte såna spel då dom har massor med spel som är lämpliga för dom.

 • Tea med tre
  Visa endast
  Mån 31 mar 2008 23:11 #4

  Vi har inget problem här hemma. På datorn är det Pippi, Rut och Knut, Alfons och så vidare och på pappas XBox kör de bilspel. De är inte jätte intresserade och spelar nån gång i veckan. Problemet är kompisens föräldrar som antingen tillåtigt något galet eller varit för frånvarande när de passat min pojke! Han har suttit och skjutit ner folk halva em istället för att bygga med lego som han brukar!

 • camomi­lle
  Visa endast
  Tis 1 apr 2008 11:32 #5

  jag hade för ett tag sen en liknande fråga i det här forumet.
  en bekant till oss låter sin 7-åring spela spel och se olika filmer oavsett åldersgräns.
  hans favorit spel är nått för playstation som är från 18(!) år.
  han spelar det dagligen, själv på sitt rum, jag tycker att det är helt hemst faktiskt.
  jag har iof nu gjort klart för barnets föräldrar att om deras son ska umgås med mitt barn så måste de respektera ålders gränserna, barnen får då absolut inte spela några såna spel.

 • Tis 1 apr 2008 14:18 #6

  Min systerson är likadan. Spelar alla möjlig sorters krigsspel på datorn och såg hela Sagan om Ringen-trilogin ensam för flera år sedan. Helt fel! Ska tillägga att han är 6 år.
  När vår son växer upp kommer vi att begränsa vilka spel han får spela och vilka filmer han får se.

 • Tor 8 apr 14:10 #7

  Jag tror att du måste förklara för barnet vilken typ av spel Det finns, och vilken av dem kan inte spelas och varför. Om du pratar med honom som en vuxen - det kommer inga problem!

 • Tor 8 apr 14:15 #8 -1

  Vi brydde oss aldrig om vad barnen spelade för spel eller om det var några åldersgränsen.

  Personlig tycker jag att många överdriver spelens inverkan på barnen.

 • Fröken­Svea
  Visa endast Nyregistrerad användare
(2021-03-20)
  Tor 8 apr 18:37 #9

  Vårt barn, i samma ålder, får inte spela spel ensam alls. Vi spelar däremot en hel del tillsammans som familj, barnvänliga spel som Poképark, Spyro och liknande och har väldigt kul. Den typen av spel får hon gärna spela med en kompis också. Hade hon däremot kommit hem från en kompis och fått spela barnförbjudna spel (eller sett barnförbjudna filmer) så hade jag tagit upp det med ansvarig vuxen och förklarat att det inte är okej för oss och att det inte får upprepas. Inte heller är det okej att sitta utan vuxen på plattformar som YouTube, TikTok eller liknande.

 • Fre 9 apr 22:53 #10

  Haha, kommer ihåg när jag var liten runt 6-7, då köpte farsan Duke Nukem 3D till oss. Har för mig att det var 18-års gräns på det spelet, även om den gränsen var lite överdriven.

  Såg inget konstigt i att spela det spelet, jag fattade ju redan då att det inte var på riktigt. Kanske var det mindre känsligt med sånt på den tiden.

 • Fre 9 apr 23:47 #11
  Postman skrev 2021-04-08 14:15:30 följande: #8

  Vi brydde oss aldrig om vad barnen spelade för spel eller om det var några åldersgränsen.

  Personlig tycker jag att många överdriver spelens inverkan på barnen.


  Jepp, det har delvis med ålder att göra eftersom mognad spelar roll men de barn som påverkas var inte direkt änglar innan. Det finns också vuxna som inte kan skilja på vad som är krigslek och antisociala barn.

  Man pratar videovåld (och slutade visa darkwing duck Gråter), spelvåld och porr som bidragande orsak till våld. Konsumtionen av 'den bidragande orsaken till våld' har ökat lavinartat sen 90 talet medan konsekvensen (våldet) av konsumtionen gått ner. Det är svårt att få ekvationen att gå ihop.

 • Tis 13 apr 10:58 #12 -1
  Innan jag låter ett barn spela ett spel som är rekommenderat för deras ålder, så undersöker jag allting nogrannt eftersom att det nuförtiden finns alldeles för många spel med våld och skjutande som redan är tillåtet för barn. Jag tycker att det är fel, även att tillåta barn spela i casinot. Titta bara på detta, och varför vissa föräldrar låter sina barn spela det.
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll