Inlägg från: Cerdrica |Visa alla inlägg
  • Cerdrica

    Deppigt Kina - varnig till deppkänsliga

    Raspberry81 skrev 2008-04-01 14:35:08 följande:
    Från vilket sökandeår, finns det sökande i Kinakön? Det har väl redan varit ett bakslag när kina förut, om jag inte minns fel. Är det många som köar med nummer innan 2005? Jag tror som sagt det kan vara för att avskräcka sökande, eftersom köerna bara växer. Men man vet aldrig.....kanske borde bli orolig?
    Jag vet inte riktigt hur långt man kommit med LID men visst är man i början av 2006 log in? CCAA har den senaste tiden gett barnbesked på 4-8 dagar i stötet (det var förr en månads log in i taget) vilket enligt en prognos för en tid sedan skulle innebära att vi som hade LID 061221 skulle få barn om ca 5 år.... Nu valde vi ju en annan väg och nej, jag tror inte att detta rykte stämmer men jag kan tänka mig att Kina kommer välja en väg där en hel del av de barn som går som sn nu, tex opererad LKG, kommer att gå som vanliga barnbesked. Det är INTE tomt på kinesiska barnhem men otroligt många av barnen där är sn-barn!

    Ett-barns-politiken har luckrats upp på det viset att man i vissa delar av Kina tillåts ha två barn om tex båda föräldrarna är ensambarn eller om båda föräldrarna har universitetsutbildning. Men de fattiga bönderna på landsbygden som behöver en son som tar över gården och sköter om föräldrarna när de blir gamla kan fortfarande bara ha ett barn och de behöver som sagt en son. Alltså kommer många flickor och sn-barn fortfarande lämnas.
    Den som lever får se
  • Cerdrica
    Raspberry81 skrev 2008-04-01 14:55:29 följande:
    Det är lite pest & kolera att du skriver om Kinakön, för det skapar massa obefogad (kanske) oro. Nu vet inte jag hur Kina fungerar, men är det inte väldigt knepigt att ta bort sin ansökan....om det inte ä 100% säkert att detta kommer hända. Som sagt, lite onödigt är det.
    Jag tror nog att alla som står i Kinakön VET att läget är katastrofalt (för det ÄR det). Och de som inte har papper i Kina kan läsa och få en förklaring till varför väntetiderna stiger i så många andra länder för det som händer i Kina påverkar allt i adoptionsvärlden.
    Har man log in sent 2006 kommer man få vänta flera år på att få barn (om man inte väljer sn möjligen), det är knappast spekulationer utan logisk matematik.
    Den som lever får se
  • Cerdrica
    sari skrev 2008-04-01 17:49:31 följande:
    Så kan det naturligtvis vara som du skrev Cedrica, det verkar logiskt. Att CCAA planerar att låta enklare SN-barn som läppgomspalt m.m gå i vanliga kön. Det är helt i linje med hur de agerat tidigare, då alla måste vara beredda att ta emot ett barn upp till drygt 3 år oavsätt medgivandeålder. Man får det barn man får. Det är också helt i linje med det datasystem som de nyligen installerat för svårare SN-barn. Jag har då undrar varför de installerar en system för svårare SN-barn och planerat att brevledes sända ut förfrågan om lättare SN.
    Även barn med lättare sn går delvis via datorsystem nu. Man skickar färdiga handlingar den vägen och det gör att föräldrar snabbare får hämta sina sn-barn nu.
    Jag tycker faktiskt det är helt ok att Kina gör så här. Det handlar om barn med lätta sn och det är ju något som kan drabba en även om man adopterar via icke-snprogrammet, ja, inte att LKG plötsligt uppstår men man kan upptäcka sjukdomar tex epilepsi och annat. Man klarar det som förälder och det är ju inte tal om förståndshandikappade barn eller svårt sjuka barn.
    Tyvärr tror jag inte att det betyder ökad takt i Kina. CCAA har tagit emot för många ansökningar helt enkelt och kan inte administrera dem fortare än vad de gör. Möjligen skulle en ändring så att sn-barn kommer med vanliga bb göra att en del familjer från andra länder än USA (amerikanarna får som sagt ofta skicka till flera länder samtidigt så där blir nog inte så många avhopp) helt enkelt drar tillbaka sin ansökan men något stor skillnad kommer det nog inte bli tyvärr.
    Den som lever får se
  • Cerdrica
    sari skrev 2008-04-06 16:15:26 följande:
    Ja, det är förskräckligt och vi är så ledsna. Vi har funderat på att byta till just Etiopien. Vi kommer att ta beslut om det efter OS. Vi har också anmält intresse om SN-barn och jag såg på AC-svarar att det står 100 familjer i kö för SN-barnen i Kina. Alltså 100 familjer som redan har handlingarna i Kina har anmält att de är intresserade av att ta emot ett SN-barn.
    Fast jag tror nog inte att alla dessa 100 i sn-kön kan tänka sig vilka sn som helst och jag är relativt säker på att rätt många av dem inte vill alternativt kan (pga äldre syskon) ta emot ett barn över två år. Läs på om olika sn, det finns många som låter skrämmande men som verkligen inte är något stort och jobbigt och att ta emot ett lite äldre barn behöver inte alls betyda att saker och ting blir svårare.
    Det är ju också så att ju fler sn-barn organisationerna placerar desto fler barns handlingar skickar CCAA till dem, en win-winsituation, verkligen! Skrattande

    När det gäller att vissa i USA får bb trots att de har mycket senare LID, ja, då blir man matt, arg, förbannad osv. Det ÄR orättvist att det är så men inget vi kan göra åt saken tyvärr.
    Den som lever får se
  • Cerdrica

    http://uk.groups.yahoo.com/group/KinaSN-barn-villvetamera berättar föräldrar till sn-barn om vad det innebär att vara förälder till ett barn med det eller detta och man kan ställa frågor. Föräldrarna har barn från Kina men man kan så klart bli medlem även om man har papper i annat land och funderar på sn.


    Den som lever får se
Svar på tråden Deppigt Kina - varnig till deppkänsliga