• Aenglamark

    Oj oj, redan min tur att laga fredagsmat!

    Hej alla hjälpsamma!
    På fredag (imorgon!) är det min tur att laga något festligt till familjen här hemma. Förra veckan bjöd min sambo på italiensk smörgåstårta som var suverän. Som sagt. Ny vecka, min tur. Är det någon här som vill hjälpa en kulinarisk handikappad till att göra någonting halv-lyxigt (eller hel-lyxigt för den delen!) som inte är för krångligt?

    Tack på förhand.

  • Svar på tråden Oj oj, redan min tur att laga fredagsmat!
  • Birgitta2

    Helstekt fläskfilé med råstekt potatis i ugn med vitlök på. Och sallad därtill.

    Fläskfilen tar 15 minuter, potatisen en halvtimme.

  • Danska

    Är det fler än ni två som delar på fredagstjänsten?

  • rainbowbrite

    Tacos (alltid gott)

    Potatisgratäng o bankad fläskfile, med mycke kryddor på..o fetaost sallad.

    Pastasallad med kyckling o fetaost..eller ost o skinka o vitlöksbaguetter.

    Lasagne

    Hemgjord pizza

    peppabiff m. klyftpotatis i ugn, fetaost sallad, bearnaise..

    Inga lyxiga förslag...men ack så goda ;)

  • Lifeline

    Kyckling och potatis gratäng med sallad och vitlöksbröd.
    Väligt gott och enkelt att göra.

  • Aenglamark

    Jag var ute efter mer recept-liknande :)
    som sagt, kulinarisk handikappad...
    laxsoppan låter jättegod men har ingenting av det hemma alls nästan :)

    Mer förslag...

  • Birgitta2
    Aenglamark skrev 2008-04-03 17:29:03 följande:
    Jag var ute efter mer recept-liknande :)som sagt, kulinarisk handikappad...
    Då föreslår jag catering
  • Aenglamark

    Alltså, jag kan ju handla, jag är inte handikappad på riktigt :) Men var nästan för seriöst.. hehe.
    Jag börjar bli lite stressad men får hoppas att nånting dyker upp =)

  • hjärnladyn

    Här kommer världens godaste mat (enligt mig) och hyfsat lätt att göra!

    GRATINERAD KYCKLINGFILÉ MED SÅS PÅ FÄRSKA TOMATER

    4 portioner

    kycklingen:

    4 kycklingfiléer
    100 gram mesost
    1 dl grädde
    salt
    peppar

    såsen:

    3 tomater
    1 msk vitvinsvinäger
    2 dl hönsbuljong
    1-2 vitlöksklyftor
    0,5 dl hackad lök
    2 msk olivolja
    ca 0,5 dl socker
    4 msk smör
    0,5 dl hackad färsk basilika
    salt
    peppar

    Gör så här:
    Platta till kycklingfiléerna lätt, salta och peppra. Bryn filéerna gyllenbruna i olja eller flytande margarin. Lägg sedan över dem i en ugnssäker form och stek vidare i 125 graders värme i 12-15 minuter. Mixa eller mosa osten med grädden, smaksätt med salt och peppar.

    Skär tomaterna i klyftor. Fräs löken och vitlöken i olja, lägg i tomaterna och slå på vinäger och buljong. Låt koka i 5 minuter, tillsätt basilikan och sedan i mixer till en slät sås. Smaka av med socker, salt och peppar.

    Ta ut kycklingfiléerna ur ugnen och täck med ostmassan. Sätt ugnen på grill och gratinera filéerna gyllenbruna i 3-5 minuter. Servera med färsk pasta eller ris och en sallad.

    Smaklig måltid!

Svar på tråden Oj oj, redan min tur att laga fredagsmat!