Här kommer världens godaste mat (enligt mig) och hyfsat lätt att göra!
GRATINERAD KYCKLINGFILÉ MED SÅS PÅ FÄRSKA TOMATER
4 portioner
kycklingen:
4 kycklingfiléer
100 gram mesost
1 dl grädde
salt
peppar
såsen:
3 tomater
1 msk vitvinsvinäger
2 dl hönsbuljong
1-2 vitlöksklyftor
0,5 dl hackad lök
2 msk olivolja
ca 0,5 dl socker
4 msk smör
0,5 dl hackad färsk basilika
salt
peppar
Gör så här:
Platta till kycklingfiléerna lätt, salta och peppra. Bryn filéerna gyllenbruna i olja eller flytande margarin. Lägg sedan över dem i en ugnssäker form och stek vidare i 125 graders värme i 12-15 minuter. Mixa eller mosa osten med grädden, smaksätt med salt och peppar.
Skär tomaterna i klyftor. Fräs löken och vitlöken i olja, lägg i tomaterna och slå på vinäger och buljong. Låt koka i 5 minuter, tillsätt basilikan och sedan i mixer till en slät sås. Smaka av med socker, salt och peppar.
Ta ut kycklingfiléerna ur ugnen och täck med ostmassan. Sätt ugnen på grill och gratinera filéerna gyllenbruna i 3-5 minuter. Servera med färsk pasta eller ris och en sallad.
Smaklig måltid!