Jag hade gjort två stycken med likadan fyllning, för annars kanske alla vill ha av den ena och ingen av den andra. Händer rätt ofta.
Fyllningsförslag 1:
*Sockerkaksbottnar
*Dumlefluff (lager 1)
*Mosad banan blandad med grädde (lager 2)
*Täck med Chokladkräm
Fyllningsförslag 2 (en s.k. White lady tårta):
*Chokladbottnar
*arraksgrädde
*tryffelkräm
*Täck med grädde och alt. vit marsipan
Fyllningsförslag 3:
*Sockerkasbottnar alt. mandelbottnar
*After8 kräm
*Päronmousse
*Täck med grädde eller chokladkräm
Här är recepten (all "cred" till JFL:s blogg):
Förslag 1:
Monnies tårtbottten
Det här receptet tycker jag blir bäst på tårtbotten:
5 ägg
3 dl socker
1½ dl vetemjöl
1½ dl potatis mjöl
2½ tsk bakpulver
vispa ägg & socker poröst, bland ner resten snabbt & ordentligt
grädda i smörad & bröad form i ca 40-45 minuter i nedre delen, på 175 grader!
För mig så blir den perfekt med höjden på formen & helt rak & fin, väldigt saftig blir botten.
Lager 1:
Fluffig dumlekolakräm
3dl vispgrädde
180g dumlekolor
Hetta upp vispgrädden i en kastrull. Lägg i kolorna och smält dem under omrörning på svag värme. Låt svalna ett par timmar i kylen. Vispa sedan, helst med elvisp, till en fluffig kräm.
Det är viktigt att den får bli riktigt kall innan man vispar den annars kan den skära sig lätt!
Lager 2:
Blanda mosad banan med 2-3 dl hårt vispad grädde.
Täck med:
Chokladkräm nr.2
En enkel och otroligt god chokladkräm till fyllning, täckning (frosting) och eller dekoration av tårtor.
1 dl socker
1 dl kakao
3 dl vispgrädde
Rör ihop socker och kakao. Häll på grädden och rör ihop. Ställ in i kylen i 30 minuter så att kakaon och sockret löses upp i grädden.
Vispas med elvispen fluffig och tillräckligt hård så att det bildas toppar.
Sen är det bara att fylla, täcka och dekorera.
Förslag 2:
Chokladtårtbotten
5 ägg
3 dl (300 g) socker
1 dl (60 g) vetemjöl
1½ dl (70 g) potatis mjöl
0.5 dl (20 g) kakao
2½ tsk bakpulver
Vispa ägg & socker poröst.
Blanda och sikta ner övriga ingredienser ordentligt i smeten
grädda i smörad & bröad form i ca 40-45 minuter i nedre delen, på 175 grader! 24 cm form.
Lager 1
Tryffel krämen
150g mörk choklad
3dl grädde
Häll grädden i en kastrull och värm "får absolut INTE koka" hacka chokladen och blanda i tills den smälter rör ordentligt så det blandas väl.
Ställ kallt över natten. Sedan vispar du blandningen med elvisp tills det blir en creme, vill du ha lite mer fluffig konsistens på cremen så öka på gräddmängden.
Lager 2
Blanda grädde (2 dl) med arrak (ca 1 flaska) tills en bra smak. Vispa sedan grädden.
Dekor
Spackla tårtan med grädde så att inte de mörka bottnarna lyser igenom den vita marsipanen.
Förslag 3:
Monnies tårtbotten
Lager 1:
After eight-creme
2.5 dl grädde
150g after eight
Gör som dumlekolakrämen!
Lager 2:
Päronmousse
ca 500 g konserverade päron
3dl grädde
3 msk socker
1,5 tsk vaniljsocker
2 tsk gelatinpulver/4 blad gelatin (Kan dock vara idé att ta nåt blad till för det blev liiite löst)
Päronessens
Grön färg
Lycka till!