• MariaKex

    Morotskakans glasyr!?

    Hej hej!

    jag är ute efter att baka en saftigt god, tung, morotskaka Det jag nu ställs inför är vilken skillnad är det på glasyren om den görs med eller utan smör??

    Själv har jag ingen aning, har ätit några morotskakor tidigare men aldrig tänkt på skillnaden,... om jag ens har ätit olika glasyrer?

    Någon som vet?

  • Svar på tråden Morotskakans glasyr!?
  • o0Mia0o

    man kan göra med bara vispad filadelfia och florsocker (och lite citronsaft/apelsinsaft) om man vill slippa smöret.

    på jobbet gjorde vi oftast med smör.

    mjukt smör blandas med filadelfia och sen vispa ned florsockret och eventuell smaksaättning.


    If I can't dance to it, it's not my revolution
  • MammaMie

    Vi testade en gång att vispa filadelfia och några msk alpelsinmarmelad. Skalen i blev en vacker effekt och smaken blev lite sötsyrlig. Annars brukar vi vispa filadelfia och florsocker..

  • mysrester

    Skillnaden är väl att den stelnar bättre om du har smör med. Får lite mer samma konsistens som vanlig glasyr på florsocker och vatten, medan den hålls mer kladdig om du bara har florsocker och philadelphia.

  • Fru hemlig

    Personligen föredrar jag den med smör, tycker den smakar mer som det ska Svårt att förklara.

  • hustomte

    Den absolut godaste morotstårtan är Rosendals morotstårta. Sök på den!
    Glasyren på den är med smör, phiadelphia och citronsaft.
    HUR GOD SOM HELST!

  • mooogn

    Jag har också bara använt Philadelphia-ost, florsocker och någon smaksättning

  • Mafaldas

    Jag har gjort glasyr med florsocker, philadelphia och smält vit choklad med limesmak. Mums!

Svar på tråden Morotskakans glasyr!?