Inlägg från: Kravmärkt |Visa alla inlägg
  • Kravmärkt

    Ikea Kök

    åh hej alla! Heelt ny på området familjeliv men inte lika ny vad gäller IKEA-kök

    Får jag vara me o snicksnacka med er ändå?

  • Kravmärkt
    Lindisen81 skrev 2008-04-13 07:37:11 följande:
    klart du får =)välkommen!
    Tack

    Idag har jag skruvat ihop tre bänkskåp och det va fasiken inte lätt, hua! Egentligen hade jag redan gjort en men jag råka sätta bottenplattan åt fel håll och spika ryggplattan felvänd.. Så hallva tiden tog att få upp alla spikar och sen inse att jag spikat i den sida som ska vara framåt. Ha ha så nu har en utav våra bänkar massa hål på listen längst ner. Suck...
  • Kravmärkt
    Sadie skrev 2008-04-13 09:17:55 följande:
    Vadå, högskåp på samma vägg som fönstret? Det går inte, fläkthålet sitter på den väggen som i så fall blir på högskåpets vänstra sida. Spisen har 10 cm tomrum på varje sida om sig, det blir så i verkligheten också. Tycker det känns konstigt/trångt att inte ha den i mitten. Men ja, vad ska man ha som är 10 cm brett..?
    Kan du inte ställa spisen åt vänster så att du får 20 cm över till höger co hså lägger du en liten bit bänkskiva där och så kan du ha utrymmet till plåtar/tabletter/underlägg etc..?
  • Kravmärkt
    Sadie skrev 2008-04-14 08:53:34 följande:
    Nja..tja...kanske. Ser det inte trångt ut mellan fläkten och väggskåpet då, om man inte har fläkten på mitten?
    Jo det kanske... fasen va knepigt det kan vara. fläkten sitter ju bra liksom. men det kanske inte blir så illa ändå..
  • Kravmärkt

    Idag kommer el-nissen och drar elen så vi kan börja ställa skåpen på plats Blev lite knepigt då vi har haft gasspis innan och nu kommer byta ut mot el-ugn och gashäll så då behövde vi en helt ny elcentral och nya kablar överallt. Men efter idag kan vi ääntligen börja spackla igen taket och väggarna (vi har rivit en vägg). Ska ta kort sen och visa så kan ni med kök skratta er lyckliga att ni inte bor i ett kyffe som jag

  • Kravmärkt
    Neaneon skrev 2008-04-14 17:11:37 följande:
    Aspartam: Var det svårt att hitta en elkille? Har förstått att det kan vara svårt att få tag på elektriker för små privata jobb, vet inte rikigt hur vi ska lösa det, hur hitta ni er elkille?
    Vi hade faktiskt en i bekantskapskretsen så vi hade det lätt. Varför är det så svårt att få tag på hjälp? KOlla runt bland era vänner och bekanta nån känner säkert en elektriker..
  • Kravmärkt

    Idag tog det två timmar att snickra ihop två lådor till ett av skåpen. Mitt tålamod låg preeeecis på gränsen. Är det nån annan som trixar?

  • Kravmärkt
    Lindisen81 skrev 2008-04-17 08:34:13 följande:
    hehe va roligt =) vi har ju inte ens beställt köket, men snart gör jag sällskap!
    Haha bra! Kan behöva nån som förstår mej nu.. Har lyckats utvecklat nån slags hatkärlek till det nya köket
  • Kravmärkt
    Yrslan skrev 2008-04-17 08:39:36 följande:
    Efter många om och men blir det nog ett enkelt vitt slätt Ikea kök. Ville ha Lidingö, mannen ville ha ståt men har nu kommit på att han inte vill torka dörrar med en massa skåror hela dagarna då vi har två hundra varav den ena är en riktig gris Nu håller vi på med sovrummet, sedan ska vi byta golv och i sommar ska vi fixa köket. ÄNTLIGEN !!!
    Ah alltid härligt att få sin vilja igenom

    Vi har också valt vitt kök men har valt Abstrakt vit någon annan som har det?
  • Kravmärkt

    Hej alla ahr lagt upp lite nya ritningar som jag gjort med IKEA-Homeplanner ifall nån är intresserad av att se hur mitt kommer se ut. Vi hade alltså tidigare en vägg vid spisen men har nu slagit ner den för att få lite öppnare (köket var mycket litet med få möjligheter att röra sig). Vi kommer inte att köpa häll och bänkskiva på IKEA därför så finns detssa inte med i beskrivningen samma gäller kyl/frys som vi spar sen innan.

    Trevlig helg alla hoppas ni får nåt gjort det ska fan jag

  • Kravmärkt
    Dundermamman skrev 2008-04-19 13:03:34 följande:
    Jag är också nyfiken på ditt kommande kök...men jag hittar inget galleri hos dig ...
    Hmmm.. Ska se över detta genast
  • Kravmärkt
    HN79 skrev 2008-04-19 13:27:20 följande:
    Hej på er. Hänger på här då vi (läs sambon )också ska bygga ikea kök till sommaren. Har nog bestämmt oss för luckorna tidaholm, ljust ekkök. Vi ska riva ner en vägg och vända på det befintliga köket. Ska bli spännande
    Vilket projekt! Va roligt!

    Nu funkar mitt bildgaller, kan ju vara bra att lägga till det liksom
  • Kravmärkt
    zorro81 skrev 2008-04-21 22:49:39 följande:
    Åhh, vilken kul tråd!!! Vi monterade in ett IKEA kök (abstrakt högblankt) i höstas, men vi blev inte riktigt nöjda:( Visst, stommarna var det inga som helst problem med, men vi tycker inte att luckor och lådfronter var i samma kvalitet. På de kapade passbitarna har det börjat "flisa" i kanterna, samt att den minsta lilla repa/buckla syns på det högblanka. Sen var inte inte så praktiskt med högblankt när man har barn med kladdiga fingrar som springer omkring i köket. Det blir ett iderligen torkande hela tiden. Nu hat vi dock bestämt oss för att byta ut luckorna mot IKEAS Ädel vit. Har en kompis som nyligt har monterat ett sådant kök och det blev kanonsnyggt!!! Till det så har de en oljad ekbänkskiva samt ekparkett - SÅÅÅÅÅ fint. Längtar tills vårat blir klart.
    Åh nej! Hoppas både ni och vi blir nöjda då, ni med Ädel och vi med Abstrakt
  • Kravmärkt
    S0lstråle skrev 2008-04-26 18:57:09 följande:
    Försöker att skriva inlägget med versaler ... Ifall det funkar ber jag så hemskt mycket om ursäkt för att jag "skriker".NÅGON MED POSITIVA ERFARENHETER AV DEN HÖGBLANKA LUCKAN ABSTRAKT? EGNA ELLER BEKANTAS? Vill verkligen vet eftersom vi planerar för ett sådant kök, skall inhandlas i dagarna.
    Ja det undrar jag lite också. Vi har visserligen tjackat våra redan men ändå..
  • Kravmärkt
    olpansfamilj skrev 2008-04-30 10:07:00 följande:
    Mitt ikea kök är äntligen snart klar!!! Bilder finns i galleriet!!!
    Fiiiint!
  • Kravmärkt
    Mile skrev 2008-05-01 10:50:30 följande:
    vi har valt ståt kök.. Men är inte bänkskivan från ikea bra.. Ser här att många beställt från bauhouse är det priset eller varför?Nyfiken?
    Vi har valt Bauhause för att det inte än någon levernastid vilket det är på IKEA om man har speciella mått..
  • Kravmärkt
    Fidget skrev 2008-05-07 07:25:41 följande:
    Hej på er!Hur känge har ni fått vänta på leverans som har beställt Abstrakt-köket?
    Vi handlade allt samma dag vi va där
  • Kravmärkt
    JennieGr skrev 2008-05-16 08:40:14 följande:
    Hej hej! här en som har köpt kök på ikea! Tycker det är väldigt dåligt kvalitet. Tänk på att alltid torka av DIREKT om det kommer vatten på luckorna eller i skåpen annars blir det jätte fult. Och när man öppnar diskmaskinen när den är färdig kommer det ånga ut och det gör så att färgen släpper på lådorna brevid. Sen skulle jag inte köpa vitvarorna på ikea har redan fått byta spis och ugn.
    Usch är det sant? Tänk att det är så olika! Vissa är skitnöjda andra mindre nöjda...

    Hoppas vårt kök håller i alla fall. En bra anledning att inte ha diskmaskin kanske
  • Kravmärkt

    Ja herregud vilket företag man satt igång. Skulle skruva in stommarna i väggen och i varandra och det tog ju definitivt längre tid än vad vi föreställt. Men nu sitter de på plats
    Kan meddela att det gällde vår diskbänkssida (två stommar) och vi har fyra till på motsatt sida.. Ja herregud..

    Tänk att vi började den 20 mars.. Snacka om seglivat projekt

Svar på tråden Ikea Kök