Inlägg från: Blekingskan 74 |Visa alla inlägg
  • Blekingskan 74

    Tvillingar Aug -08 Del 2

    Här är ni! Tack snabbavinden för länken, jag letade febrilt i gravid-tvillingar och det var ju helt fel efter flytten!

    Puret, vad är en form flx kudde? Och när fyller du år? Kul att ha både herr och fru Puret här!

    Jag vill också till Ullared, har väl också en så där 50 mil så om jag ska åka dit så blir det i samband med besök i Blekinge där jag växte upp. Kan inte riktigt motivera mig att åka så långt även om jag gärna skulle vilja dit!

    Vi har nära till sjukhuset, det är väl 5 min med bil. Känns skönt men då funkar det väl inte med att hota med bilsovning... Nästa vecka ska vi dit på föreläsning om tvillingförlossningar. Det ska bli väldigt intressant!

    Jag tror att listan som ligger i trådstart är en något gammal lista för mitt BF-datum ändrades till den 3:e aug för ett bra tag sen men det spelar ju inte så stor roll, de kommer väl när de kommer ändå

  • Blekingskan 74

    Fick också mitt förra gången jag var hos BM, var väl vecka 20-21 nånting.

    Var hos BM i går och fick lyssna på krokodilerna. Det är så härligt! Värdena var bra på allt utom järn. Ska börja med två tabeletter igen.

    Känner att det börjar bli lite jobbigt i högra ryggslutet, eller rumpan nästan, med foglossningen. Känner också att när någon frågar så är jag alltid mycket positivare om hur jag mår än hur det egentligen är. Vet inte hur jag skulle säga på jobbet om jag skulle bli sjukskriven, skulle nog skylla på att läkaren rekommenderat det... Varför tycker jag att det är så svårt?

    Passar på att uppdatera mitt BF-datum:

    eeidaa 2 aug
    Snarf 3 aug
    Blekingskan 3 aug
    Snabbavinden 4 aug
    Jannabus 9 aug
    Anki85 16 aug
    Puret101 20 aug

  • Blekingskan 74

    Hej på er! Mycket att göra eller har ni fastnat i vårsolen? Jag ser det som min uppgift att säga: Glöm inte solcreme (jobbar nämligen med hudvårdsprodukter och även solcremer! Speciellt som gravid är det viktigt för att slippa hormonförändringar! Och vi kanske får dubbelt upp då eftersom vi är dubbelt gravida

    Har lagt in lite bilder på magen om nån vill se!

  • Blekingskan 74

    Oj då Anki, det låter inte bra. Hade du ont också då? Jag tycker det är så svårt att veta vad som är normalt mycket sammandragningar och vad som är för mycket. Skönt att allt var bra! Spännande den 13:e! Precis som snabbavinden vill inte min man veta kön men jag är sååå nyfiken. Men, jag känner inte att jag kan hålla tyst om jag skulle få veta. Eller - jag skulle nog inte kunna låta bli att handla lämpliga kläder och då skulle han ju kunna lista ut det. Angående kön så är det ju klart om man får enäggs att det är samma kön men tvåäggs är ju bara två syskon som kommer på samma gång (två olika spermier som bestämmer könet) så det ska nog inte vara större chans att det är samma kön som jag förstår det!

    Jag har ändrat min läkartid till onsdag i nästa vecka (skulle gå veckan efter). I går hämtade jag sonen på dagis och insåg att det nog är dags att dra ner på arbetstiden! Tänkte då jobba kanske 75% till en början men det räcker nog inte för när jag hämtade Hugo blev det bara mer stressigt och definitivt ingen vila. Så jag kommer att önska 50%, då kan jag jobba halva dagar, vila några timmar och sedan hämta Hugo. Men jag får väl se vad läkaren rekommenderar såklart! Känns konstigt att "ge sig" (ja, det känns lite som att jag ger upp - ska jag inte klara mer än så här?) men det känns bättre nu än för några veckor sedan då det kändes helt omöjligt att gå hem. Men jag måste ju tänka på vad som är bäst för tvillingarna och mig.

    Vilken aktivitet det är i magen nu. Jag har ju hela tiden tyckt att det är högerbarnet som bökar mest men nu har vänsterflanken kommit igång ordentligt och kommunicerar med oss på utsidan genom att vi puttar lite på varandra då och då. H*n verkar vilja kommunicera mest hela tiden! Roligt men h*n skulle ju kunna välja någon annan punkt någongång, får ju skavsår!

    Vi har också handlat syskonvagn och ett babyskydd (utförsäljning på Bayland, helt perfekt). Tycker inte att det känns så farligt att handla tidigt som jag kände med första sonen. På något sätt räknar jag ändå med att de kommer. Och skulle något gå fel så blir inte jag mindre ledsen för att vi har lite grejer till dom!

    Jag kommer nog att teckna en gravidförsäkring. Vi pratade om det häromdagen och det är ju större chans att de kommer för tidigt när man har tvillingar och då är det ju skönt att ha det skyddet om det skulle vara några problem och kostnader i och med det.

    Har inte skrivit på länge så detta blev ett långt inlägg. Om ni somnat på vägen kan ni vakna nu

  • Blekingskan 74

    Jag tror att det är önskvärt att värdet ligger över 125 men min BM hoppade jämfota när jag hade lyckats komma upp i 119 så jag gissar att din också tycker att det är bra med tanke på förutsättningarna! Min BM sa att så länge det inte går neråt är vi glada. Det är svårt att hålla det högt när man växer så fort som vi gör.

    Vi kommer nog att köpa ett par bodys i 44 (tror det är det minsta) men sedan får mannen ge sig ut på handling om de skulle komma alltför tidigt och därmed vara alltför små. Vi har 50 från när sonen kom och de växer ju så förbaskat snabbt.

    Ska på UL i morgon och håller med om att det är spännande men nervöst, hur har det gått för dig idag, snabbavinden?

  • Blekingskan 74

    Oj då Puret, vilket skrämselskott! Man vill ju inte föda vi vecka 26!

    Snabbavinden - grattis till lyckat UL och till tjejerna! Vad har ni sen innan?

    Har varit på UL idag och krokodilerna utan kön (min man är stenhård på den punkten) hade växt bra. De är ca 1200 och 1300 g tunga (lite under och lite över snittet) men tyvärr ligger nr 1 i säte. Ska försöka prata honom/henne till rätta så att h*n gör en halv kullerbytta. Men det måste nog ske snart annars finns det nog inte plats.

  • Blekingskan 74

    Snarf, känner så igen dina nätter! Vaknar stup i kvarten, kissnödig, vändning som gör så ont, benen gör ont - måste upp och gå för att få bort det, lider de första stegen sen går det bra som du säger. Har även fått extremt ont på högra sidan av magen när jag legat med den delen ner. Då vill jag bara gråta och skrika. Tur att vi får belöning i slutändan... Gick in i vecka 30 igår, tjohoo! Känns som att man gått långt då, fast samtidigt en fjärdedel kvar, känns ju som en evighet!

    Har i alla fall ingen kramp i vaderna (kommer väl nu då när jag skrivit detta), alltid något! Tur att man får två på en gång nu för jag lovar: ALDRIG MER GRAVID!

  • Blekingskan 74

    Grattis Janna till härliga besked på UL! Verkar vara ungefär samma storlek som våra krokodiler. Hoppas att 1:a inte vänder sig!

  • Blekingskan 74

    Usch va jobbigt! Är det enäggs eller tvåäggs ni väntar? Har de legat olika innan också eller är det först nu?

  • Blekingskan 74

    Snarf, passa dig bara så att du inte får hormonförändringar när du sitter i solen! Det är väldigt vanligt hos gravida. Jag som i vanliga fall älskar solen vågar knappt vistas ute . Jag har också märkt att solen attackerar på ett annat sätt!

Svar på tråden Tvillingar Aug -08 Del 2