Inlägg från: Mama Law |Visa alla inlägg
  • Mama Law

    Fler än jag som nu sökt högskola och nu bara väntar på att det ska bli JULI.......

    rebeqah skrev 2008-05-08 05:39:27 följande:
    nu är mitt hp reslutat uppe iaf, kul at det händer något på "dina sidor"
    åhhh då måste jag in och titta med!!! tack
    Med lite Vilja, Våld och Vasselin går allt!
  • Mama Law

    Undrar hur lång tid det tar innan det kommer in på anmälan då!!!


    Med lite Vilja, Våld och Vasselin går allt!
  • Mama Law
    Peand skrev 2008-05-08 19:04:58 följande:
    Tror att det kommer in när vi får kontrollbeskedet som kommer i juni någon gång. Alltså när man för sista gången ska kolla att allt stämmer.Idag fick jag gå med våra ssk på jobbet och plocka agraffer (häftklamrar istället för stygn) och då kände jag att jag vill verkligen detta. Det är ssk jag vill blir, inte bara för att få ta stygn och sticka i armar, går inte att förklara....
    Tack då behöver jag inte oroa mig för att det inte kommer upp där med!!!
    Med lite Vilja, Våld och Vasselin går allt!
  • Mama Law
    Peand skrev 2008-05-09 12:22:23 följande:
    Har pratat med antagningen nu och inte vet jag om man ska skratta eller gråta. Mitt terminsbetyg skall alltså bedömmas av en särskild handläggare. Detta kan innebära att de inte anser att terminsbetyget är godkänt. DET får jag reda på när vi får kontroll uppgifterna någon gång mellan 15 maj och 25 juni (har för mig hon sa så) iallafall när alla mina betyg och sånt har kommit in. Detta innebär ju att jag kan får reda på i början av juni att jag inte har behörigheten och inte får en chans att kunna läsa in den. Beslutet kunde dock överklagas och man kunde även få dispans för samhällskunskapen sa denna gulliga människa. MEN om man nu inte får det då? Då kommer jag inte in pga att jag har en behörighet som de inte anser är godkänd för det är ett terminsbetyg och jag kan tidigast söka till våren igen då MIN utbildning inte går utan då får det blir på annan ort och en distans. GRRRRR!!!Alternativet nu är att ringa komvux, hör om man kan snabbt läsa in samhällskunskapen och gör det omedelbart.Hur kul är detta egentligen?
    Va trist besked att dom kan göra så har du läst kursen så har du då borde du kunna tillgodo räkna dig den tycker jag!!!!
    Med lite Vilja, Våld och Vasselin går allt!
  • Mama Law
    Hihi2 skrev 2008-05-09 13:52:40 följande:
    hjääälp! på mina sidor på studera.nu står det att särskild behörighet saknas! visst är det för att jag tar studenten snart och de ej har fått mina betyg ännu? och så fort de fått in mina betyg så kommer det försvinna att jag ej är behörig?
    Ja så är det.
    Med lite Vilja, Våld och Vasselin går allt!
  • Mama Law
    sandralager skrev 2008-05-09 15:05:42 följande:
    om där är lediga platser på en utbildning som utannonseras på stdueplatser.nu och man har sökt den innan ansökningstiden gått ut, betyder dte att man antagligen kommit in då eftersom där finns lediga platser?
    Ja det tycker jag att det borde betyda, dom verkar ju inte ha fyllt kvoten av antagna och därför finns det fortfarande möjlighet att söka!
     
    Peand skrev 2008-05-09 11:42:10 följande:
    NU blir jag super nervös!!!Den 6:e april mailade jag VHS för att jag inte såg alla mina betyg som jag har skickat in. Bland annat är det ett terminsbetyg från när jag läste ett år på ekonomisk linje, hoppade sedan över till en annan utbildning. På detta terminsbetyg finns samhällskunskapen som jag måste ha behörighet i. IDAG fick jag ett mail som svar på detta, idag är den 9:e maj. Jag har ringt in tidigare och fått bekräftat att betygen är inne och reggade. Men i mitt mail står det nu så här"Ditt terminsbetyg ska bedömas av särskild handläggare. Avvakta kontrollbesked"Vad menar de med det? Kan det vara så att de inte anser att mitt terminbetyg är godkänt som bevis för min samhällskunskap? För då har jag ju inte behörigheten! Syon på Komvux sa att det var ok!Blir sååååå nervös nu.... Vi får ett kontrollbesked när alla intyg och sånt har kommit in och alla körningar är gjorda. Då ser man sitt snitt betyg och Hp poäng på ansökan. Då har man också möjlighet att överklaga om något är galet. Sen skickas allt till antgningen och någon vecka senare kommer beskeden. Så har jag fattat det iallafall.
    Men jag antar att du har fått betyg i samhällen och få borde det ju va klirrat!
    Med lite Vilja, Våld och Vasselin går allt!
  • Mama Law
    Peand skrev 2008-05-09 22:16:20 följande:
    Mama Law - jag har ett betyg som är ett terminsbetyg från andra terminen på första året på gymansiet. Första terminen fick man ju inget betyg. Där står det samhällskunskap med betyg 3. Och jag vet att man läste samhällskunskapen i två terminer. Syon har kollat och sagt att det ska vara ok. Men tänk om ifall att! Då går jag under.och hur kan de skicka ett sånt mail idag, en fredag, när det inte går att få tag på folk. Komvux måste jag vänta med tills på måndag. Grrrr!!!!
    Förstår din frustration hoppas verkligen att det löser sig kan inte för mitt liv tänka mig nå annat!
    Med lite Vilja, Våld och Vasselin går allt!
  • Mama Law
    Peand skrev 2008-05-10 08:20:49 följande:
    Jag tror ju innerst inne att det inte finns någon tvivel på att det ska vara godkänt. Men OM finns ju hela tiden tills jag får ett besked. Jag menar, hur ska det gå med vår lunch annars? Det är ju viktiga saker det handlar om
    Ja den ställer jag då absolut inte in!!! Tänk om inte OM fanns va lätt livet skulle va då!!!!
    Med lite Vilja, Våld och Vasselin går allt!
  • Mama Law

    Nu har äntligen mitt hp resultat kommit in på anmälan till högskolan och inte bara under meriter!


    Med lite Vilja, Våld och Vasselin går allt!
Svar på tråden Fler än jag som nu sökt högskola och nu bara väntar på att det ska bli JULI.......