Inlägg från: Tecken |Visa alla inlägg
  • Tecken

    Fler än jag som nu sökt högskola och nu bara väntar på att det ska bli JULI.......

    Mama Law skrev 2008-06-26 12:33:11 följande:


    nu finns länken i ts
    Tjusigt! Jag hoppas att kolumnen "Vi som söker igen till våren" förblir tom.
  • Tecken

    Sams matte skrev 2008-06-27 15:19:06 följande:


    Hejsan svejsan!Här har ni en till som har sökt till hösten; socionomutbildningen på distans i Sundsvall (Mittuniversitetet). Endast 13 platser!! :O . De kör bara en gång i Sundsvall på det här sättet och det blir till hösten. Enda chansen för mig att få gå den utbildningen. Närmast är Östersund, och jag kan inte flytta dit eller pendla 36 mil fram och tillbaka. **Nervös** Halva Sundsvall har väl sökt nu då förstås.. :)
    Men om du inte kommer in (men det kommer ju inte hända, för självklart kommer du in, det är platsgaranti i den här tråden!), finns det inte distansutbildningar i andra delar av landet?
  • Tecken

    Jag har ganska nära; jag har bara sökt utbildningar i Stockholm, och bor i Stockholm. Men Stockholm är stort, och högskolorna utspridda... Så i värsta fall får jag åka 2h/dag t&r. Men jag har ju inte sökt någon kurs på heltid.

  • Tecken
    SecretAgent skrev 2008-06-28 10:34:05 följande:
    Kan man söka fler distansutbildningar nu?
    Ja, och vanliga utbildningar, men det finns inte så många platser kvar - och självklart inte på de populära programmen/kurserna: www.studieplatser.nu
  • Tecken
    enlitenbitkaka skrev 2008-06-29 20:39:56 följande:
    Behöver hjälp:Har sökt 4st nya utbildningar och som 5:e val inriktningen på programmet jagredan läser. Säg att jag kommer in på mitt 4:e eller 3:e handsval....men har chans att komma in på 1:ahandsvalet men i andra urvalet - hur gör man då??
    Enkelt, du stryker 3:e och 4:e handsvalet. Då får även någon lyckligt lottad som inte kom in på första antagningen ett glatt besked, efter några veckor

    Du kan även behålla 3:e och 4:e handsvalet och stå kvar som reserv på 1:an. Finns lite regler om hur många poäng man får stå som reserv på. Kolla på www.studera.nu för mer info.
  • Tecken
    PuzzirensPuh skrev 2008-06-30 09:01:55 följande:
    Mama Law skrev 2008-06-30 07:43:20 följande:
    Oj!Inte alls långt kvar ju tills vi får veta om man kommit in!
    Om?! Du menar väl _att_ vi har kommit in?
  • Tecken

    Mama Law skrev 2008-06-30 09:34:29 följande:


    SJÄLVKLART KOMMER ALLA I DEN HÄR TRÅDEN IN!!!! PLATSGARANTI NÄR MAN HÄNGER HÄR!
    Phew, blev lite svettig ett tag där
  • Tecken
    enlitenbitkaka skrev 2008-06-30 14:15:07 följande:
    vet faktiskt inte.....tror man kan stå som reserv även om man tackat ja
    Såhär är det: Om du tackar ja till ett utbildningsalternativ (där du står som antagen) så får du stå kvar som reserv på högre rankade utbildningar (är inte helt hundra, men ganska säker på att de lägre rankade stryks). Du får dock inte gå över poänggränsen, kommer inte ihåg på rak arm - men du kan inte stå kvar som reserv på hur många poäng som helst.

    Om du varken tackar ja eller nej i första antagningen, så stryks du från alla val. Viktigt därför att skicka in svarskortet i tid! Alltså även om man är antagen.
  • Tecken
    enlitenbitkaka skrev 2008-06-30 17:16:49 följande:
    Kollade på studera.nu och de hade 210p som sin gräns. Man får tacka ja till max 45p och utöver det stå som reserv på ytterligare 165p. Och men då tackar jag ja till det jag kommer in på (borde ju komma in men vet inte...) och står som reserv på resten.
    Förutsatt att de (reservgrejorna) är högre rankade, ja.
  • Tecken
    enlitenbitkaka skrev 2008-06-30 17:21:28 följande:
    Japp självklart för jag antar att mitt 4:e och 5:e handval stryks om man kommer in på 3:e handsvalet
    Ja, så är det
  • Tecken
    Leel00 skrev 2008-07-05 01:53:37 följande:
    Hej alla blivande högskolestudenter!Jag har en liten grej jag har gått och funderat på, som någon här kanske kan hjälpa mig med..... www.studieplatser.nu samt det universitet jag har sökt till, har lagt ut mitt program och säger att det finns platser kvar.Är inte detta lite konstigt?? Enligt VHS har 117 st sökt programmet och de har bara 50 platser....hur går detta i hop??? Borde ju betyda att jag har kommit in??I sånna fall är det väl ett hett tips för alla er andra att gå in och kolla om ens program finns listat...
    På många utbildningar har de ett stort överintag, detta för att de vet att många kommer tacka nej till sina platser.
  • Tecken

    Nu är det nagelbitande nära. Och jag fick för mig att det var den 8:e idag. Suck. Jag blev sååå besviken när jag kom på att det inte var det.

  • Tecken

    Jag kan ju tycka att VHS borde prioritera alla i denna tråd, så att vi får beskeden först av alla. Sååå svårt kan det ju inte vara att skicka iväg några meddelanden där det står "ANTAGEN", eller hur?

  • Tecken

    Jag kom också in - på diverse småkurser. Min ångest börjar nu - vad ska jag välja? Och vad ska jag välja bort? *bortskämd* Lyxproblem?

    Grattis till alla antagna och alla reserver

    Och en stor tumme att hålla, till er andra

  • Tecken

    Tilda Troll skrev 2008-07-11 08:59:29 följande:


    var på väg att logga in på studera igen av gammal vana =P
    Du är inte ensam - det är svårt att bryta ett beroende
  • Tecken

    we are all unique: Jag är inte helt hundra, men jag misstänker att det har att göra med att du gjorde en sen ansökan. Och att du då kommer i en egen kvot, eftersom ingen annan sökte sent?

Svar på tråden Fler än jag som nu sökt högskola och nu bara väntar på att det ska bli JULI.......