• Sanna Marie
  Äldre 4 Apr 21:41
  3072 visningar
  14 svar
  14
  3072

  Att ordna barnvakt

  Skulle vilja veta om ni med barn under ett år har haft barnvakt åt ert barn ännu? Min dotter är 8 månader och jag har ännu bara varit borta ifrån henne i en trekvart sedan hon föddes, och då var jag och klippte mig. Ibland tänker jag att det skulle vara skönt att bara få göra något med maken - som att gå på bio eller
  fara och handla ensam.
  Jag har väl inga kandidater som jag skulle lita på som barnvakt men jag har väl också tron på att jag är oumbärlig.
  Hur har ni andra gjort?
  Har ni mammor, svärmödrar, systrar eller någon annan som ställer upp om ni vill göra något utan barn?
  Och hur länge har ni som mest varit borta ifrån dem?
  Skulle vara så roligt att få höra er berätta.

 • Svar på tråden Att ordna barnvakt
 • Sanna Marie
  Äldre 5 Apr 08:03
  #0

  Vad härligt att era mammor och svärmödrar ställer upp för er.
  Jag känner ibland att jag verkligen skulle behöva en paus mitt i vardagen men tyvärr är både min mor och svärmor väldigt dåliga.
  Jag har även tänkt som dig Pooh att jag kanske måste vänja henne att komma ifrån mig lite då det sedan är dags för dagis. Har även känt att det kanske skulle vara nyttigt för mig själv också att göra något på egen hand någon gång. Som sagt så tror jag att jag är oumbärlig och har bara lämnat henne en gång hemma med pappan. Min make är lite osäker fortfarande som pappa märker jag och det ligger nog i att jag tar över för mycket. Han jobbar ju mycket och känner henne inte lika mycket som jag gör heller. Skulle jag lämna henne hemma med honom i flera timmar så skulle jag nog skriva långa listor och sedan oroa mig hela tiden.
  Min mamma var alltid hemma med oss barn och jag är nog lite gammalmodig i mitt sätt att tänka vilket ställer till problem för mig själv ibland. Man behöver nog komma "ifrån" någon gång men jag har lite svårt för att släppa allt därhemma.

 • Sanna Marie
  Äldre 5 Apr 10:58
  #0

  Det där stämmer Jen.
  Jag måste nog ändra mitt tänkande för jag vet ju att flickan är i säkra händer med pappan. Och jag tror även att han skulle tycka om att vara lite ensam med henne utan mig i närheten. Den enda fobin han har är väl att byta bajsblöja men man klarar mer än man tror.

Svar på tråden Att ordna barnvakt