• Pooh
  Äldre 4 Apr 22:57
  3076 visningar
  14 svar
  14
  3076

  Att ordna barnvakt

  Mormor och farmor och några till står på kö för att få vara barnvakter. Jag ger ersättning och därför har vi kunnat lämna henne några gånger.
  Första gången var hon en månad, det var några timmar-jag var på ansiktsbehandling när mannen jobbade. Sen har vi varit på bio också och en 30 års fest- det är tomt, men kan man känna sig trygg med barnvakterna så är det väldigt skönt att bara koppla av på en fest ett tag
  t ex..
  Gör precis som du känner, men om/när du ska inskola barnet på förskola så underlättar det om hon varit lämnad tidigare. (En tanke bara). Däremot så har de en separationsfas vid 7-10 månaders ålder ca, så du kanske ska undvika lämna då om du märker att hon är väldigt mammig/pappig just då.

 • Pooh
  Äldre 5 Apr 11:12
  #0

  Sanna Marie: Jag tog oxå över från min man mkt ibörjan och tyckte jag kände henne bäst, men sen stålsatte jag mig och lämnade över småsaker på honom - men medan jag var hemma- bad honom gå och byta bajs utan att jag stod över axeln, lät honom mata (har flaska) och gick ut ur rummet, lämnade dem ifred att leka en stund, såna småsaker. Sen åkte jag och gjorde veckoinköpen ngn gång, räckte med en timme attvara borta.
  Låter fånigt kanske men sant och det har gått jätte bra, han är otrolig mkt säkrare och naturligare med henne och när jag hör honom prata i tfn och berätta om henne, så hör jag att han känner henne bättre än jag tror

Svar på tråden Att ordna barnvakt