Hur gör jag sötsur sås UTAN soya?
Alltså sådan man får på kinarestaurang!
Vill inte ha en mörk woksås, som det blir med soya, utan en sån där tjock RÖD sås... Hittar inte något recept nånstans som inte är med soya..
Tacksam för svar
Alltså sådan man får på kinarestaurang!
Vill inte ha en mörk woksås, som det blir med soya, utan en sån där tjock RÖD sås... Hittar inte något recept nånstans som inte är med soya..
Tacksam för svar
Åå ja vill oxå veta, jättebra fråga
www.lyckasmedmat.nu/recept.asp
Det här kanske?
jo, kan funka...måste dock ha ett antal ingredienser som jag annars inte lagat nåt med, typ tomatjuicen, honung, risvinäger..
Jag brukar göra sås på ananasjuice, tomatpuré, socker, vinäger...men i receptet ingår även soya och då blir den ju som sagt svart... Testade och ta bort bara soyan en gång men det blev bara konstig smak, och såg inte ens i närheten ut som "äkta"!
3 msk vitvinsvinäger
2 msk socker
2 msk tomatpuré
1 tsk sesamolja (eller annan olja)
1 msk maisena (eller annat lämpligt mjöl)
½ tsk salt
6 msk vatten
Blanda detta och ställ åt sidan.
Fräs grönsaker (t.ex. paprika, svamp, purjo, morötter) och ev strimlat kött. Skär ett par ananasringar i mindre bitar och lägg i. Häll på såsen och låt puttra. Servera med ris.
Vet inte alls om det funkar att ha "bara" såsen.