Inlägg från: Moniqe1979 |Visa alla inlägg
  • Moniqe1979

    Mjölkstuvade makaroner blir vattniga!

    xxJessikaxx skrev 2008-04-21 16:08:16 följande:
    Vill ju när jag kokar mjölkstuvade makaroner att de skall bli krämiga, inte vattniga. Brukar ta standardmjölk och har i smör också och ändå blir det för såsigt. Tycker jag låter de puttra nog länge också, men ändå...Vad gör jag för fel?
    vilka makaroner använder du? tycker kungsörnens gammeldags blir mycket bättre än tex coops långkoks makaroner snabb makaroner går ju absolut inte. kanske skall ha i lite mindre mjölk från början?
  • Moniqe1979
    appapp2 skrev 2008-04-21 16:31:19 följande:
    Aha! Då är det ju därför. Du gör helt enkelt fel.Det finns ett (1) rätt sätt att göra stuvisar:1) Koka upp mjölk2) I med salt, muskot svartpeppar och gammaldags makaroner3) Koka långsamt under konstant omrörning till rätt konsistens (typ 20 minuter)Ät!
    håller med om att detta är "rätt sätt" misslyckas aldrig med konsistensen ända är att jag någon gång klantat mig och glömt röra och brännt alltihopa men det är ju en helt annan sak
  • Moniqe1979
    Birgitta2 skrev 2008-04-22 13:57:46 följande:
    Hur gör man annars en stuvning? Man kan använda toppredning också, men nån sorts mjöl behövs ju.
    nej behövs inget extra mjöl om man har ordentliga makaroner som inte förkokas.
    jag kokar bara gammeldags makaroner direkt i standard mjölk med lite salt och peppar ibland även lite muskot. inget extra fett inget extra mjölk blir krämigt kladdigt och jätte gott tar ca 20-25 minuter att koka ihop.
  • Moniqe1979
    Moniqe1979 skrev 2008-04-22 14:20:22 följande:
    inget extra fett inget extra mjölk
    menar såklart inget extra MJÖL sorry
  • Moniqe1979
    Birgitta2 skrev 2008-04-22 14:26:02 följande:
    I och för sig finns det ju stärkelse i pasta... men jag tror inte jag skulle kunna göra en stuvning utan mjöl. Skulle inte ens våga försöka. Men jag förkokar ju mina makaroner.
    ja förkokar man skulle jag ju oxå behöva nån typ av redning för att få till en stuvning men som sagt "rätt" pasta har tillräckligt med stärkelse i sig självt.
Svar på tråden Mjölkstuvade makaroner blir vattniga!