• zamii

    Hjälp snabbt! Kan jag äta jensen's whiskysås??

    Eller är det "riktig" alkohol i den?
    Kan man äta den om den e uppvärmd?
    Jag vet inte alls, skulle ha deras favoritsås,
    men kom hem å insåg att jag råkade köpa whiskysås!!

  • Svar på tråden Hjälp snabbt! Kan jag äta jensen's whiskysås??
  • Dolcegirl

    Klart du kan. Du kokar såsen så alkoholen försvinner ju!

  • zamii
    Dolcegirl skrev 2008-04-23 20:34:35 följande:
    Klart du kan. Du kokar såsen så alkoholen försvinner ju!
    TACK!!
    Jag misstänkte nästan det, hehe..
    Men blev lite nojjig, här står jag, med kastrullen på högsta värme, redo å värma, så inser jag att det va whiskysås. Oh shit :P HAHAHA! Det kan ju endå inte vara en stor mängd alkohol i endå så.. Men minsta lilla e ju inte bra för bebis. men jag hade oxå för mig att om man värmer det så försvinner det. Tur det, annars hade jag haft ett sås-problem nu, då maten praktiskt taget är färdig :P haha!
  • Dolcegirl

    hehe. Jag kom också i det läget en gång. Visste inte hur jag skulle göra=) Men ringde pappa som är kock och frågade. Så njut du av maten=)

  • skånetös78

    Bara att käka på! Är säkerligen ingen "äkta" Whisky i den utan bara whiskyarom. Och även om det skulle vara äkta så kan det inte handla om många droppar då whisky ju inte direkt är billigt! Men såsen är supergod, är ett stort fan av alla jensensåserna själv!


    **Blivande Fru Nordström**
  • violatricolor

    ...och om du druckit whiskey EN gång hade det faktiskt varit detsamma som ingen gång :)

  • Freiya

    vart finns den såsen?! är det den som de har på Jensen's-restaurangerna, eller heter de abra samma? den e ju svingod!


    Nu flyger vi, sa räven. Kastade grisen i tryckkokarn.
  • Pinkstar

    Det är samma som restaurangen, det är dom som gör köpsåserna oxå...


    Freiya skrev 2008-04-23 20:48:47 följande:
    vart finns den såsen?! är det den som de har på Jensen's-restaurangerna, eller heter de abra samma? den e ju svingod!
  • Freiya
    Pinkstar skrev 2008-04-23 20:53:43 följande:
    Det är samma som restaurangen, det är dom som gör köpsåserna oxå...
    ooo hade jag ingen aning om att dom fanns att köpa. då måste jag ju köpa det :)
    Nu flyger vi, sa räven. Kastade grisen i tryckkokarn.
  • zamii
    Freiya skrev 2008-04-23 20:57:03 följande:
    ooo hade jag ingen aning om att dom fanns att köpa. då måste jag ju köpa det :)
    Tack för alla era svar :P
    inte för å frestas men fan va gott det e :P
    HAHAHA!
    Ja deras såser e bara så supergoda!!!
    Å ja, man kan köpa de i nästan alla mataffärer, jag har iaf lagt märke till att de alltid finns vid köttet!

    De såser jag vet om är;

    Whiskysås
    Favoritsås
    Bearnaisesås

    & sen finns det

    Coleslaw-saallad
    Tzatziki
    Aioli

    Å allt i Jensens Böhhus egna produktion :)

    Å restaurangens mat är döööödligt god, älskar deras lunch-biffar!
    Yummie, får bli en sväng om man hinner innan BF, festa till det lite :P
  • savonit

    Ta det varligt.
    Detta är en gedigen myt som håller sig kvar.
    Även fasst såsen kokar så tar det bra lång tid för alkoholen att försvinna.

    Bevis.
    Efter att en gång skulle bjuda på fest men bara ha kvar stark glögg och mindeåriga skulle dricka, gjorde jag en köka bort alkoholen.
    Den fick värmas länge på nära kokpunkten ca 2 timmar och smakade av offta och den amakade förtfarande väldigt starkt och spritigt, och då ligger glöggen bara på 15%
    Whiskyn ligger på 40%

    Så ta det varligt, tar längre tid än man tror att koka bort alkoholen.

  • Freiya

    zamii:  jaa jag vet! jag brukar ta whiskysåsen när jag käkar där, svingod ju! och potatisen e ju ännu godare, kan dom inte ha den i affären också? hehe


    Nu flyger vi, sa räven. Kastade grisen i tryckkokarn.
  • Barney

    haha, jag satt på deras restaurang idag och tänkte precis samma sak! Plussade igår. Man blir ju lite nojjig så det blev Favoritsåsen istället!

  • zamii
    savonit skrev 2008-04-23 21:13:36 följande:
    Ta det varligt.Detta är en gedigen myt som håller sig kvar.Även fasst såsen kokar så tar det bra lång tid för alkoholen att försvinna.Bevis.Efter att en gång skulle bjuda på fest men bara ha kvar stark glögg och mindeåriga skulle dricka, gjorde jag en köka bort alkoholen.Den fick värmas länge på nära kokpunkten ca 2 timmar och smakade av offta och den amakade förtfarande väldigt starkt och spritigt, och då ligger glöggen bara på 15%Whiskyn ligger på 40%Så ta det varligt, tar längre tid än man tror att koka bort alkoholen.
    Jo, men glögg? Det ska ju intas direkt, whiskysåsen har ju bara smak av såsen.. Det e inte sm att jag ska koka whisky för å dricka den. Sen står det inte på den att dte är alkohol i eller så, så jag antar att det e whiskyarom. Det kan ju inte vara hur mkt som helst i heller, tror det stod 5% på flaskan, alltså i ingredienser whiskey 5% ...
  • La Lola

    Om det vore alkohol i den skulle den då verkligen säljas i en vanlig mataffär?


    //Var dig själv, det finns redan så många andra.
  • danielh83

    Hej jobbar på jensens i jönköping. Det är 3 procent alkoholhalt i whiskey såsen och 4 fyra i cognacsåsen, men kokar du upp den ordentligt ska all alkohol försvinna. Men som sagt låt den koka ett par minuter längre på låg värme så är du säker!

  • Ellen Dellen

    Ha ha...blev så full i skratt! Jobbade på Jensens förut, i Malmö och trodde absolut inte att det skulle vara nån alkohol i de såserna, det är ju halvfabrikat och blandas ut med massvis med grädde men tydligen hade jag fel, enligt danielh83!!! Hade nog själv mått smått illa om jag ätit den såsen nu men är väl arbetsskadad!!

  • soulfuel

    Har även jag jobbat på jensens i Malmö och betvivlar starkt att såserna ens varit i närheten av någon wiskey. Om du åt den tror jag hursom att du kan vara lugn. Va ett tag sen jag åt den där såsen. Blir riktigt sugen ju...

Svar på tråden Hjälp snabbt! Kan jag äta jensen's whiskysås??