Inlägg från: Brodsmulan |Visa alla inlägg
  • Brodsmulan

    Septemberbebbarna 2005 del 15

    *stamp*


    ~*~ Min familj - mitt allt! ~*~
  • Brodsmulan

    Grattis Anna

    Ja, här är det sjukt fortfarande, efter 5mån med ständig influensa p.g.a. pneumokocker och vid sista provet även en bakterie kalald moxarella, 2 kurer penicillin och lilltösen snorar fortfarande sina elvor under näsan börjar blir riktigt, riktigt trött på detta nu. Jobbigast är att se hur hon verkligen livat upp med penicillinets verkan å så bara försvinna mer och mer. Nu har de provat både Kåvepenin och Zinnat penicillin, nu får de banne mig dra i med nått starkare, är hon inte bättre (kan ju dra ut på tiden att gå tillbaka också) om en vecka så blir det nytt läkarbesök och prover, men hoppas innerligt på under.
    Min 10-åring verkar ha fått tecken på typ-2 diabetes, ska ta de årliga proverna på honom (har barnfetma, är 163cm lång och väger 83kg) på mån och nu sist hittade de bruna partier i nacke och under armhålorna på honom vid läkarbesöket så det är illavarslande, till det så har vi ju tänkt tillbaka och har är mycket tröttare de sista månaderna, dricker kopiöst och springer på toa, inte bra alls, men bra är väl att få veta.
    Å på det, JA.. en trotsig unge.. gha.. lätt road kan man bli många gånger, är innerligt tacksam att han är snäll mot lillasyster den lilla busen, men han gör baske mig tvärtemot allt man säger 9 gånger av 10. Hoppas innerligt på att få ett körkort i sommar då blir det dagis för honom till hösten. Har en del kompisar att leka med idag, men skulle behöva komma ut för sig själv ett par timmar några dar i veckan, det märks tydligt.

  • Brodsmulan

    Norgesessan.. hans kommer av långvarig övervikt som nu klassas barnfetma. Han var en normalkille fram till 6-års ålder, då sa det pang över en sommar med massa viktuppgång och sen dess har det bara fortsatt vid 6år låg han på 30kg, så det är 53kg han gått upp på 4½år.. tja 4år kan man nog säga för det senaste halvåret har det avstannat en del.
    Vi märkte inte dessa bruna fläckar, oftast brukar man reagera på att de är "skitiga" i nacke och under armarna (sitter f.ö. inte på handleden, enbart de två partierna) men nu såg läkaren det på hans årliga koll (iom att han är så överviktig så kollas han då det är farligt för bl.a. diabetes, leverpåverkan och naturligtvis kolesterol, har gått på barnkliniken i 2½-3år med han nu).
    Det är ganska få barn än idag som har typ 2, de flesta får barn/ungdomsdiabetes, vilket är typ 1, men tyvärr är typ 2 i denna ålder lika farlig, oftast så är det svårare att ha koll på det runt denna ålder och upp till medelålder har jag förstått. Vet dock en pojke till i vår närhet som fått det för nått år sen.. så blir vanligare, mycket p.g.a. barn med övervikt.
    Blir så förbannad på folk som ser ner på både killen våran OCH även oss, de flesta tänker ju "stackars barn som inte har föräldrar som bryr sig".. pytts, vi har gjort ALLT enligt reglerna men ändå inte kunnat besegra detta monster som fetma är var själv oerhört överviktig som barn, låg på 1,70cm och 90kg i 6an så även min bror så det är tyvärr ärftligt och jag insåg själv att jag lär kolla sockret sen också när jag läste igenom alla symptom, men lär ha killen kollad, utredd och klar först, tar en sak i sänder.

    Men för att svara på frågan om Jonathan.. tja, jag skulle nog säga en trött kille påväg mot nå'n förkylning, kanske maginfluensa. Men visst, är ju bra att ha i åtanke och kolla honom för kräks är ju inte bra direkt. Fortsätter han så under dagen är det ju bra att kolla upp vad som felas honom.

  • Brodsmulan

    Lotta.. mm.. för att inte tala om folks blickar ner i vagnen när man handlar *suck* det hatar jag verkligen.
    Jo, jag själv gjorde precis som Morgan, gick upp massa mellan 6-7års ålder och idag står jag helt still på 97kg till mina 1.69cm (jag har insett att jag har börjat krympa ), inte alls bra, men spelar ingen roll vad jag gör.
    Däremot så tecknen jag har tyder ju tyvärr på typ 2. Sover oftast middag med de små 1-2h och sover ändå utan problem på kvällen, dricker en hel del och likaså går man ju då på toa. Men det som egentligen gjorde att jag började bli orolig själv är dels klåda av och till nertill, har kört med Pevaryl lite av och till men än mer ögonproblemet som uppkommit nu senaste veckorna. (övrigt har varit ett stort problem senaste halvåret) Blir ungefär som om man får nått i ögat, fast inte så att det rinner ur ögat utan mer ser blött ut framför ögonen och såg att dimsyn var ett symptom, inte bra alls
    En kompis sa dessutom idag att det onda jag har i händer och en del leder mycket troligt är reumatism.. vad är detta!!! sjutton inte mer än 31år, ska man inte få dessa sjukdomar som gammal, uscha, lite rädd blir jag ju.
    Har nyligen för några veckor sen varit på läkarbesök då de kollade sänka, ämnesomsättning och ekg då jag haft trubbel med hjärtrusningar, men inget fel där och inget på sköldkörteln, lite otäckt närm an inte vet vad man brottas med och jobbigt att ha två små när man känner att energin ligger nere hela tiden nästan.
    Men de får väl ta en koll sen senare bara vi är klara med grabben, förstod på fler jag talat med att vi hamnar nog på sjukhus med han en stund isåfall så de får stabilisera och utbilda och det är ju bäst att ha det klart först. En sak i sänder.

  • Brodsmulan

    Kickans.. Det är ganska olika hur man mäter hur långa barn man bör få. Maken å jag är normallånga, båda ca 1,70cm men vi ser redan nu att tre av våra fyra barn kommer bli ganska långa (över vår längd, mellan 175-180), absolut killen på 10år, han ligger idag på 1,63cm, han har vi räknat till 1,87cm som hans morbror.. det spelar också in, vad du har bakåt i generna också.
    Den enda korta vi har, han är laktosintolerant, blir ofta korta.

  • Brodsmulan

    Här bor vi i villa i ett mindre samhälle med en väg utanför som är relativt trafikerad. Vi har staket runt uteplatsen samt en bit till, där kan Jocke/Bea vara ute själva men dock får man ha uppsikt då Jocke kan dra iväg, vi har en kommunal lekpark 30m nedanför huset, rakt över vägen och ner genom en park. Lockar mycket. Dock vet alla i byn att här finns barn så de flesta kör sakta förbi här, har öppen tomt så det syns rätt bra när barnen är ute. (bild på huset finns i galleriet) Mina stora fick börja gå själva ner till lekparken när de var 5 och 3½år men jag ser som sagt lekparken från både kök och vardagsrum och inte minst uteplatsen.

Svar på tråden Septemberbebbarna 2005 del 15