Vita tråden del 8
Anton2005:Så bra!Säkert jag som gjort nåt fel med min tårta,när den blev så kompakt.
Men som sagt,jag bakar mycket och är jättekritisk,vill ha allt perfekt.
Här kommer receptet på den gudomligt goda cheesecaken jag pratade om!
*JORDGUBBSCHEESECAKE*
10 st.digestivekex
5 st.pepparkakor
50 g smör
400 g färskost(Philadelphia)
1/2 liter färska el.200 g frysta jordgubbar
2 ägg
2,5 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2,5dl creamfraiche
Botten:Mixa kexen väl.Smält smöret,blanda ihop.Tryck ut i en smord form,grädda c. 5 min. i 200 grader.
Fyllning:Vispa färskosten i en skål för sej,vispa också äggen och hälften av sockret så att det blir alldeles vitt o.fluffigt,ha även i hälften av vaniljsockret.Blanda ägg-sockerröran med osten.Mixa jordgubbarna så att det blir en slät smet ,blanda allt tillsammans.Rör väl så att allt får en jämn färg.Häll sedan allt i formen,grädda i 15 minuter i 175 grader,sedan ytterligare i 5-10 minuter i 125 grader.
Glasyr:Blanda creamfraichen och resten av vaniljsockret.Hälles på kakan FÖRSIKTIGT medan denna är varm.Låt sedan kakan stå i frysen över natten.Ta upp den c. 1 timme före servering,garnera med hela jrodgubbar.
Den här kakan är ett säkert kort och gör alltid succé!