Inlägg från: badanka00 |Visa alla inlägg
  • badanka00

    Kan man fâ 'fel' barn?

    Xinyun skrev 2008-05-08 23:33:28 följande:
    Jag gör ett sista försök med trådstarten och ska försöka uttrycka mig koncist. Nu förutsätter jag att frågorna gäller vid BB.-Blir det automatiskt sâ när man blir förälder genom adoption, att man tycker att ens eget barn är det 'bästa' barnet man kunde fâ och att man är som gjorda för varandra? -Oftast men absolut inte alltid. Beviset för detta att föräldrar då och då tackar nej till barn.
    Tack för att du tog dig tid att förklara vad du menade och jag tror inte att det finns många som inte håller med dig.

    Det är ju en konstig situation som faktiskt är unik för a-föräldrar att man kan tacka nej till sitt barn. Visst satt också vi och tittade på bilderna och läste rapporterna och undrade vad det här var för barn. Det fanns dessutom vissa komplikationer i vårt barns bakgrund som faktiskt gjorde att jag inte direkt kände att ja, det barnet ska vi ha. Det var aldrig aktuellt att tacka nej, men bara det faktum att möjligheten fanns gjorde att jag tänkte till en extra gång.

    Och det kan ju också vara så att jag i framtiden i någon akut besvärlig situation kommer önska att vi tackade nej precis som bioföräldrar säker kan önska att deras barn aldrig blivit födda. Men jag är övertygad om att det aldrig kommer bli en permanent känsla, även om jag rent intellektuellt förstår att risken finns.
Svar på tråden Kan man fâ 'fel' barn?