Vaniljsocker?
Om det står 1 tsk vaniljsocker i ett recept, HUR viktigt är det att ha i det då?
I receptet finns nämligen ganska mycket vanligt socker OCH en massa dumle...
Om det står 1 tsk vaniljsocker i ett recept, HUR viktigt är det att ha i det då?
I receptet finns nämligen ganska mycket vanligt socker OCH en massa dumle...
Det spelar väl inte så stor roll? Det har nog mycket med smaken att göra.
Beror ju på om man vill ha vaniljsmaken eller inte - det är ju det vaniljsockret tillför.
annikaloppan - Jag förstod inte vad du menar, vilket spelar ingen roll?
Att det redan är mycket sött i, eller att ha i vaniljsocker eller inte?
Zchimla - Ahaaa... Såklart! *doooh* Antar att det behövs då...
Tack båda två :)
MrsQ och annikaloppan - Ja, nu fattar jag. Jag tänkte inte på att det är VANILJ socker, läste liksom bara 'socker' och inbillade mig attd et skulle bli väldigt sött...
Dåså, då får jag pallra mig ner till affären :)
Tack för era svar!
Annars kan du testa vaniljstång eller vaniljpulver!
Då blir det inte lika "sockrigt" men vaniljsmaken får du!
Lavolina - Vaniljpulver? Har jag i samma mängd av det också då?
Zcimla - Ja, det är sant...
Det står på förpackningen.
På mitt som jag har hemma ska man ta ¼-½ tsk vanlijpulver till 1 tsk vaniljsocker.
Mmm vad ska du baka kan man få recept dumle e ju gott
LAVOLINA - Aha, ok :)
Jess75 - har aldrig bakat det förut, men det låter sååå gott;
www.familjeliv.se/Forum-5-72/m31956992.html
ja det låter musigt ska nog prova det i helgen
Jag blev också sugen å den där smarriga kakan!!! Måste spara receptet, sambon går på GI-diet nu och det känns lite väl taskigt att smaska i sig en sån godbid inför honom
Haha, jag vet! Min mamma går också på diet och den är till lillebrors kalas.
Men det är ju ett speciellt tillfälle ;)