Här är två pastarätter och en laxgryta som sonen älskar!
Pasta alla Sorrentina
Pasta med sås på hela tomater (vi brukar vara slöa och ta på burk, men det är säkert mycket godare med färska tomater), tunt skivad lök, mozzarella och basilika (och parmesan om man vill). Bryn löken så den blir mjuk, blanda i övriga ingredienser (utom mozzarellan), låt koka 5 min. Lägg i mozzarellan (skuren i småbitar) och låt den bli varm. Blanda med nykokt pasta.
Pasta Alfredo (4 port)
Pasta
smör
150 g parmesanost, riven, färsk
3 dl grädde
3 msk persilja, finhackad
Smält smöret i en kastrull på svag värme. Tillsätt parmesanost och grädde och koka upp under omrörning. Sänk värmen och låt såsen sjuda under omrörning tills den tjocknat något. Tillsätt persilja, rör om och rör tills allt är blandat. Blanda såsen med pastan.
Svägerskans laxgryta
Laxfilé (ca 1 per person) skuren i tärningar
Matlagningsgrädde (ca 2,5 dl för oss)
Wokgrönsaker (brukar ta ca en halv påse för oss, 2 vuxna + en 2-åring)
Kokosmjölk
Salt och peppar
Bryn wokgrönsakerna i margarin eller olja i stekpanna enligt paketet (fast lite kortare tid eftersom de ska koka ett tag sen), häll sedan på grädde och kokosmjölk och låt koka ihop lite. Lägg i laxtärningarna och låt koka med 5-10 min, krydda. Servera med ris.