• spike Sandra

    Leverbiffar, kan man ens misslyckas med det?!

    Alltså... jag har just försökt mig på att göra leverbiffar,
    ni vet sånna här som man trycker ur en korv.
    (hatar lever, men vad gör man inte för sin karl, han älskar lever.. hehe)
    Har ALDRIG gjort det förut, men trodde inte alls att det skulle vara svårt...
    men jag fick jju inte ens mina att hålla ihop!! Vad gjorde jag för fel?
    Sen var dom som alldeles rosa innuti, det verkade som aldrig bli klart, även om jag hade på medelhög värme, som man tydligen ska ha!

    Hur gör ni?

  • Svar på tråden Leverbiffar, kan man ens misslyckas med det?!
  • ucka

    Det var verkligen bra gjort att misslyckas med Jag älskar leverbiffar, kan äta hur mycket som helst

    Jag blandar ut färsen med ett ägg/"korv" och (om jag orkar) riven lök. Sen klickar jag ut med en sked i stekpannan.... Har aldrig misslyckats!
    Jag vet att i min mans familj har de altid skivat "korven" fryst och stekt dirket. Det har jag själv aldrig provat.

  • spike Sandra

    ahaaa... ja, ett ägg kanske får den att hålla ihop bättre..
    men man ska ju tydligen kunna skiva, så som din man gör, och
    även klicka ut direkt ur korven om den är tinad,
    vilket jag gjorde.
    Jag har då googlat om det, och då står det att det är så man ska göra...

    Bövlars.. karln blev utan matlåda imorn...
    han vågar nog inte äta soppan som blev.. haha

  • ucka

    *stackarn* lycka till, det är bara att prova igen...

Svar på tråden Leverbiffar, kan man ens misslyckas med det?!