• Twyla

    PCO och Metformin?

    Hej!

    Metformin tycker jag är en naturligare metod än Pergo. Metformin "normaliserar" kroppen, Pergo inverkar främst på bara ÄL, men fungerar inte alltid så bra på de som har PCO.

    Jag har ätit metformin ca 8 månader nu. Förut hade jag ingen mens under vinterhalvåret (5-7 månader). Med metformin får jag mens med 28-40 dgrs intervall - känner mig riktigt normal . Har inte ÄL testat. Märker att mina Pco symptom märkbart minskar. Aldrig haft övervikt, BMI nu 21.3 (är fetare nu, brukar vara BMI 20).

    Nu blir det troligtvis i dagarna att börja ta pergo. Vill med största säkerhet ha ÄL. Är orolig att enbart Metformin inte fungerar på mig... Lyckligtvis har vi två barn från förut (båda Pergobarn, lyckades på första försöket båda två). Det är några år sedan - Metformin användes inte ännu då.

    Det är bra att börja med en liten dos metformin till att börja med, för att vänja matsmältningssystemet gradvis. Sedan går det att öka då kroppen vant sig. Vissa får dock inga biverkningar fastän de börjar med full dos med detsamma. Fråga din läkare.

    Lycka till!

  • Twyla
    Svar på #3
    Ätit 3 * 500 mg i flera månader nu.

    Mådde illa och fick magknip till att börja med (trodde jag skulle få kräksjuka hela tiden). Slutade t o m helt några månader. Började på nytt med 1/4 tablett (cirka 125 mg) på kvällen i samband med måltid - ville tåla metformin. Detta cirka en vecka. Därefter 1/4 dels tablett på morgonen och kvällen, cirka en vecka. Sedan 1/2 tablett på morg o kv och sedan ökade jag successivt till nuvarande dos. Om jag fick biverkningar vid ökad dos återgick jag till den tidigare mängden i en- två veckor till och prövade på nytt - då brukar det gå bra. Känner två som mått superbra då de ätit metformin... ALLA måste ju inte få biverknigar.
Svar på tråden PCO och Metformin?