Inlägg från: Lillstrumpa 08 |Visa alla inlägg
  • Lillstrumpa 08

    Becel, bra eller dåligt smör?

    Oj, detta är mitt ämne så jag får försöka begränsa mig.

    För att få vegetabiliska oljor hårda måste de gå igenom en process som kallas omestring. Man "tvättar" molekylerna med kemiskt bensin och försöker sen ånga bort resterna av den. Dock är inte allt borta.

    Hur kan vi vara så säkra på att det är mättatde fetter som är skadliga för oss? Vi äter fettsmålare än någonsin och blir bara fetare och sjukare.

    Jag väljer bregott och riktigt smör att steka i, naturliga produkter som vi vet vad de innehåller.

    Är ni intresserade av detta läs Dr Dahlquists blogg på passagen. Jag är LCHF förespråkare och vad det innebär står där!

  • Lillstrumpa 08

    Annasbäbis: Kul! Lycka till!

    Jag är väldigt intresserad av näringslära och första gången jag kom i kontakt med LCHF blev jag provocerad, va helt insnöad på lågfett träsket. Det va nog bra att bli provocerad för det gjorde att jag fortsatte läsa om det. Är själv inte överviktig eller sjuk men bestämde mig för att prova, man kan liksom inte avfärda nåt som man inte själv provat. Det visade sig att jag mådde utmärkt. Inga blodsockersvängningar eller sötsug längre. magen mådde jättebra och jag kände mig nöjd efter att jag ätit, nåt jag inte gjort på åratal. Och jag gick INTE upp i vikt trots att jag åt ca 70 energi% fett varje dag i 10 veckor.

    Och nej det finns inte massor med forsking som styrker att mättade fetter är farliga för oss. Inga oberoende studier iaf. Det finns mycket brister i den forskning som idag styr våra näringsrekomendationer. Men som någon sa, livsmedels och läkemdelsindustrin tjänar massor med pengar på detta. Därför kommer det dröja innan det sker en ändring.

Svar på tråden Becel, bra eller dåligt smör?