• mariem

    Vasa - Kristinestad 9

    Finns ju det där nya loppiset också bakom K-rauta, jag var dit med Noel en kväll när Bengt var borta och vi hade tråkigt, där såg jag vid kassan att det fanns bord lediga genast eller iaf inom bara en kort tid. Det var helt OK vid det loppiset, såklart mindre än RK men jag hittade en stor duplopåse riktigt billigt och sen fanns det ett bord med NYA pojkkläder i Noels storlek eller lite större, så jag tömde nästan det bordet

    Lindilididda: grattis till nya jobbet! Mia, kul att ni fått sålt, och att du fått nytt jobb, hoppas du kommer att trivas!

  • mariem

    devania: ingen aning faktiskt... när jag stod i kassan var det enframför mig som hade haft bord och hämtade ut sina pengar, hon fick typ 150? men jag vet ju inte hur länge hon haft bord eller hur mycket saker hon haft. Påsen med överblivna saker som hon tog med sig hem var iallfall bara en halv matkasse. Tja, inte hjälpte väl det där så mkt...

  • mariem

    iolanthe: låter inte direkt som allergi tycker jag. Mykoplasma mer troligt men inte heller så sannolikt. (dessutom är blodprovet för mykoplasma inte så specifikt). Kvarvarande retning av luftstrupen efter genomgången virusinfektion skulle jag säga är mest troligt. NOel hade precis lika, hostade på nätterna i kanske 4-5 månader, inte mycket och inte så det så det störde sömnen. Jag hörde inget när jag lyssnade på hans lungor så jag lät det vara men så fick jag rådet att ge honom en antibiotikakur trots allt, så jag gjorde det och sen har han inte hostat en gång typ. Annars när man hör natthosta brukar man i första hand tänka på astma eller reflux men jag antar att läkaren uteslöt det när ni var där.

    Och nu en riktigt dum fråga: utgick han från att ni inte hade försäkring? Är det vanligt att man inte har det? Sorry om jag trampar nån på tårna men jag har verkligen noll koll på sånt här.
    Och fråga 2,ska man spara kvitton och skicka in till försäkringsbolaget eller hur funkar det? Gäller det vuxna också, om man typ går privat till tandläkare? Ja, jag VET att jag borde veta sånt här men det är sååå tråkigt. Hittills har jag bara betalat allt trots att vi har typ alla försäkringar man kan ha bara för att jag inte orkat ta reda på hur det funkar...

  • mariem

    hmm, vinner jag schlagernördtävlingen i det här gänget? Jag har bandat in alla svenska uttagningar och alla europeiska finaler sedan 1991... börjar ta upp en del plats i skåpet nu Finlands tävlingar har jag dock aldrig sett på och inte brytt mig om låtarna heller. Men i år gillade jag faktist Finlands låt! Och Danmark (vad söt han var...) och Norge var bra också. Perelli tycker jag ser ut som en lejonhona Fast hon är duktig att sjunga, årets låt är dock inget att ha enligt mig.

  • mariem

    jo, man börjar på riktigt bli gammal... inte tror jag att de som är tonåringar idag skulle acceptera de kassettband som man spelade in från radion där början och slutet oftast försvann i radiopratarens presentation av låten... Vi är de sista som har levt med grammofoner och mobiler stora som tegelstenar! Minns än när min lillebror (född -92) såg en telefon med snurrskiva för första gången, han var väl på någon av de första klasserna i skolan då, och inte hade en aning om vad det var för mackapär

  • mariem

    Grattis iolanthe! Vad roligt med hus! (fast då kommer ni inte till vårt dagis i höst förstår jag )

    Hej foxie, kul att se dig här! Vet inte riktigt vem jag håller på i år, inte kan man väl hoppas på Finland så då säger jag Danmark. Fast jag tror på Ukraina.

  • mariem

    jo, det lär det finnas Korsholm är nog bra, om jag skulle hamna att välja mellan vasa och korsholm som framtida boplats skulle jag nog ta korsholm, det mesta verkar funka bättre där.

  • mariem

    Jag tyckte inte om Ryssland. Eller, låten var bra men artisten såg så pass intelligensbefriad ut att jag bara kunde tänka på det. Samma tomma blick som robinson-Robban om nån minns honom

    Ytterligare skadeglädje ang. Sverige är att de inte ens skulle ha kommit till finalen egentligen, de kom 12a i andra semifinalen och var juryns val (kanske för att Sverige fixar ljudet mm till hela tävlingen?) Sånt här är viktigt när man är gift med en svensk!

    Noel blev sjuk igår, krupphosta och feber igår och idag hade han så pass tungt att andas att vi for och andades spira med honom. Nu mår han lite bättre men nu är första gången idag som han inte är i min famn. Stackars liten... Men tack och lov för våra Astrid Lindgren-DVDn som har snurrat en stor del av dagen här!

  • mariem

    oj vilken tung dag vi har haft idag... eller, inte vi utan Noel, han har rikigt fått kämpa för varje andetag, vi satt på trappan i kylan på morgonnatten och sen har vi tillbringat ganska långa stunder i vessan med duschen på för att få varm ånga, för att få lättare med andningen. Vi for efter mer spira också men jag begärde att få en annan sort den här gången. Den funkade bättre och nu har han tack och lov kunnat andas bättre. Var just efter lite mer medicin från apoteket så vi kan ge honom att andas in i natt också om det behövs.

    Just nu är det skönt att jag har hunnit få en del erfarenhet av kruppbarn, annars skulle jag nog ha blivit smått panikslagen idag!

    Picknick låter kul, vi kommer också om vi bara kan men jag lägger inte mig på listan riktigt än.

  • mariem

    Vi har varit 4 dagar på sjukhus nu, N har fått inhalationer varannan timme och kortison då han inte orkat andas riktigt, och dropp för att han inte ätit eller druckit. Nu mår han bättre iallafll.

    Vaccinationsdiskussionen vägrar jag att ge mig in i förutom att säga att man inte vaccinerar sitt barn bara för dess egen skull utan för alla barn, också dem som av någon anledning inte kan få vaccinet. Läs Mitzis länk här ovanför och basera era beslut på medicinska grunder och inte på något som ni hört att någon någongång tror sig ha hört.

Svar på tråden Vasa - Kristinestad 9