• tussa85

    hållbarhet på smörgåstårta?

    Någon som vet hur länge en smörgåstårta håller?

  • Svar på tråden hållbarhet på smörgåstårta?
  • solhumlan

    Det beror ju på vad den innehåller.. Har du en skaldjurstårta så skulle jag nog inte ha den mer än max 3 dagar...
    En ost/skinktårta kan du ha i kylen 5-7 dgr... Det beror ju oxå lite på om det är kokt eller rökt skinka du ahr på den... Rökt håller ju längre...

  • jeikei

    jag personligen skulle inte äta den efter 48 timmar från tillagandet (dvs dagen efter "festen" då smörgårtårta skall tillagas ett dygn i förväg för att bli saftig tycker jag, dock inte garneras)

  • tussa85

    De är en vanlig ost å skinka me grönsaker, leverpastej, ägg och räkor på. Är 4 dar gammal, oöppnad i kartong sen ett 50-års kalas men har stått kyligt till hela tiden.

  • isisisis

    Oavsett vad som är på tycker jag inte den känns fräsht att äta den efter typ 2 dagar.

    Annars äter jag grytor och andra rester i kanske upp till 4-5 dagar.

  • tussa85

    De får nog helt enkelt bli så att man få ta bort de som kan tänkas va ofräscht.. Är ju en 20 bitars så de känns lite som bortkastade pengar.. :-S

  • jeikei
    tussa85 skrev 2008-05-22 14:06:03 följande:
    De är en vanlig ost å skinka me grönsaker, leverpastej, ägg och räkor på. Är 4 dar gammal, oöppnad i kartong sen ett 50-års kalas men har stått kyligt till hela tiden.
    räkor och ägg e känsligt så peta åtminstonde bort dem... även om NI haft den i kyla så vet man inte hur cateringfirman hanterade den innan ni fick den (slarvas mycket med kylhanteringen i den brancshen, ofta beroende på att de tar lång tid att lägga å garnera en tårta)
  • tussa85

    aa..precis.. får göra så

  • solhumlan

    Leverpastej å räkor?...Det var en konstig blandning..Men den var säkert goFundersamRäcka ut tungan

  • tussa85
    solhumlan skrev 2008-05-22 14:32:34 följande:
    Leverpastej å räkor?...Det var en konstig blandning..Men den var säkert go
    hehe nämen de va räkor som dekorering!
    leverpastejen va i
Svar på tråden hållbarhet på smörgåstårta?