• hink o spade

    Blockchokladen stelnar inte?

    Jag har bakat cocoskakor i dag och doppade dem i blockchoklad under. Men chokladen stelnade inte. Den ska ju bli hård.

    Någon som vet vad jag gjort för fel?

  • Svar på tråden Blockchokladen stelnar inte?
  • gravid

    hur smälte du chokladen? smälter man i vattenbad kan det lätt blandas med ånga vilket förstör chokladen.

  • Lii1

    man måste alltid se till att inte ångan kommer in i chockladen för gör den det blir den grynig men ställ in allt i kylen ett tag. för ibland är de att vissa innehåll gör att de tar längre tid osv..

  • Lii1

    glömde säga att jag alltid använder vattenbad när ja smälter chockladen

  • hink o spade
    Svar på #1
    Jag smälte det i vattenbad, men var försiktig så det inte blandades med ånga.
  • JAG är BÄST

    Ha ALDRIG i choklad i kylen!!!!!

    Det är för kallat. Inte kallare än 12 och inte varmare än 22 grader!!!!!!
    Förvara ALDRIG choklad i kylen. Den blir grynig och gråaktig på ytan(många tror därför att den är gammal därför), men så är inte fallet. Ytan det har förvarats felaktigti temp och får därmed en grynaktig konsistens (kakao fettet krper upp på ytan och kristallerna är förstörda).

  • hink o spade
    Svar på #2
    Chokladen blev inte grynig. Hoppas den har stelnat tills i morgon.
  • hink o spade
    Svar på #5
    Då ska man inte frysa kakor som det är choklad på?
  • hink o spade
    Svar på #5

    Jag köpte den 55%:iga blockchoklad och det kanske
    var därför den inte stelnade?
    Någon kunnig här?
  • Kristin24

    jag gjord een tårta förr ahelgen med smält blockchoklad+ smör i.

    Smälte chokladen i micron och hade i smöret, chokladen var ej rinnig utan som en smet.
    Den stelande jätte bra.

    kanske du smält den för mkt.


    Go och glad Kexchoklad
  • hink o spade
    Svar på #10
    Som Lii1 skriver: för ibland är de att vissa innehåll gör att de tar längre tid osv..

    Den stelnade till slut!

    Men tack för ditt tips!
Svar på tråden Blockchokladen stelnar inte?