Blockchokladen stelnar inte?
Jag har bakat cocoskakor i dag och doppade dem i blockchoklad under. Men chokladen stelnade inte. Den ska ju bli hård.
Någon som vet vad jag gjort för fel?
Jag har bakat cocoskakor i dag och doppade dem i blockchoklad under. Men chokladen stelnade inte. Den ska ju bli hård.
Någon som vet vad jag gjort för fel?
hur smälte du chokladen? smälter man i vattenbad kan det lätt blandas med ånga vilket förstör chokladen.
man måste alltid se till att inte ångan kommer in i chockladen för gör den det blir den grynig men ställ in allt i kylen ett tag. för ibland är de att vissa innehåll gör att de tar längre tid osv..
glömde säga att jag alltid använder vattenbad när ja smälter chockladen
Ha ALDRIG i choklad i kylen!!!!!
Det är för kallat. Inte kallare än 12 och inte varmare än 22 grader!!!!!!
Förvara ALDRIG choklad i kylen. Den blir grynig och gråaktig på ytan(många tror därför att den är gammal därför), men så är inte fallet. Ytan det har förvarats felaktigti temp och får därmed en grynaktig konsistens (kakao fettet krper upp på ytan och kristallerna är förstörda).
Men vänta nu!!
ÄR det DU???
(Spade med hink)
(hink med spade)
????
jag gjord een tårta förr ahelgen med smält blockchoklad+ smör i.
Smälte chokladen i micron och hade i smöret, chokladen var ej rinnig utan som en smet.
Den stelande jätte bra.
kanske du smält den för mkt.