Inlägg från: Salt Groda |Visa alla inlägg
  • Salt Groda

    Vi som fortsätter att längta efter en amerikansk bebis...del 2

    Hej i nya tråden!

    charly; jag är i v.10 nu. Jag har faktsikt gått ner i vikt sen jag blev gravid, illamåendet gör sitt.... Men jag tycker ändå magen har blivit lite större. Mest är väl gaser säkert, haha, känner mig som en uppsvälld ballong ibland. Köpte faktiskt mammbyxor och en klänning häromdan, för att ha några sköna kläder i alla fall!

    Jenny, oj vad mycket fram och tillbaka med din mens. Hoppas att allt är tecken på att kroppen börjar vakna till liv! Och jag tycker verkligen du ska klippa dig i den frisyren, såg jättefint ut!

    Hjartesjalen, hoppas det går bra för dig. Myom, vad är det för något egentligen?

    Vi ska inte åka till Sverige alls detta året, och det känns rätt skönt faktiskt. Förra sommaren när vi var hemma blev allt så stressigt och jobbigt, orkar inte riktigt med det i sommar. Så det får bli nästa år istället...

  • Salt Groda

    Hej på er!
    Välkomen MrsMc, du har hamnat i helt rätt tråd!

    Hur gick det på ditt vul idag Charly?

    Jag sitter här och smaskar på en nutellamacka, en donut och en god hemmagjord smoothie

  • Salt Groda

    Det här om att flytta hem till Sverige, det tror jag aldrig riktigt man kan sluta tänka på som utlandsboende. När vi först flyttade utomlands sa vi 2 år. Men efter de 2 åren var det ju inte alls dags att flytta hem!

    Så vi kom hit till USA istället (bodde i England innan). 3 års visum här, sedan hem... Nej, så blev det inte heller, de 3 åren har snart gått och nu väntar vi på green cardet.

    Nu har vi sagt att 7 år till blir lagom, då har vi varit i USA 10 år, och då börjar man få ta del av pension och sånt även om man flyttar.

    Min man tjänar så himla bra här, den lönen finns liksom inte att få i Sverige. Så vi passar på att spara ihop så mycket som möjligt, så kan man kanske köpa hus eller så i Sverige sen.

    jenny: va härligt att du fått mens! Äntligen!
    Men vad säger du, blev han halshuggen??? Du skojar?

  • Salt Groda

    jenny: här i California finns det ju en stor gaming industry. Jag känner några stycken som jobbar med att göra dataspel. Min man jobbar med computer graphics till film och reklam. Mycket sånt här i Los Angeles...

  • Salt Groda

    charly: vilken vecka gjorde du nupp-test och vad heter det på engelska? Görs det på alla eller är det nåt man ber om extra?
    Ska på vul imorgon, är i v.12 nu...

  • Salt Groda

    Vad spännande jenny, kul att få svar så snabbt!

    Om din man har bra arbetsprover så är det inte säkert att han måste ha utbildning. Min man pluggade ett år på en animations-skola i Malmö, efter det fick han praktik och sen jobb. Jobb i London och här i Los Angeles har han fått pga av att visa upp en bra show reel. Allt han kan är till största del självlärt. Det är ju övning och erfarenhet som gör en duktig. De som kommer direkt från skolan kan ju ofta inte så mycket egentligen. Exakt vad är det din man vill syssla med, är det programering eller mer den grafiska biten?

  • Salt Groda

    jenny: jättefina bilder i ditt galleri. Min man jobbar med 3d, han är chef över 3d avdelningen på det företag där han jobbar. Han gillar bäst att göra animering, tror de jobbar i maya, men gör andra delar också i sitt jobb, rendering och allt vad det heter

    charly, okej tack. Jag är inte säker på att de gör den testen här i California, utan den får man kräva extra och betala för själv. Men i vecka 15-20 görs det AFP på alla, så som jag har fattat det i alla fall. Får se vad de säger imorgon då...

  • Salt Groda

    Hoppas att det går bra för din man, han måste våga testa! Min man fick ibland höra förr att det där kunde man inte jobba med, och han borde gå klart sin universitetsutbildning (ingenjör) istället. Men han följde sin dröm, och nu har han ju som sagt kommit jättelångt. San Francisco är nog en bra stad när det gäller sådana jobb också, plus att där är så himla mysigt!

  • Salt Groda

    Hjartesjalen, jobbigt med såna beslut som måste tas. Jag vet inget om såna operationer, men jag känner lite som ni, att jag hade nog passat på att få båda gjort när man ändå ligger där sövd.
    Hoppas du får en skön semester, så får ni slappa riktigt ordentligt!

Svar på tråden Vi som fortsätter att längta efter en amerikansk bebis...del 2