Inlägg från: blonde redhead |Visa alla inlägg
  • blonde redhead

    DM 1.3

    Jag är kvar!

    Jag har fullt upp, så jag hinner inte läsa ikapp allt ni skrivit
    Två veckors jobb till bara, sen kommer det vara lungt.
    Ikväll har jag styrelsemöte, så jag är bara hemma och vänder.

    Men annars är allt bra. Barnen började sitt somarlov för 3 veckor sedan, så det är skönt att slippa dåligt smavet för att ingen av oss föräldrar har tid, Pontus är ledig.

    Hoppas allt är bra med er alla!

  • blonde redhead

    Och stort grattis i efterskott till alla som fyllt år!!

  • blonde redhead

    Tittar in en snabbis, ska snart åka och jobba. 3 dagar kvar till semestern

    Ikväll ska jag gå på bio, helt själv! Jag behöver avkopplingen.

    Tittar in snart igen för att läsa ikapp allt ni skrivit.

  • blonde redhead

    Här är jag!

    Nu har jag påbörjat min semester, vilket känns underbart. Vi var på borås durpark igår, vilket barnen tyckte var underbart. Tyvärr så åt dom nog dålig mat och har varit dåliga i magen sedan inatt. Men dom är ändå pigga och glada och jag är glad att jag inte åt av den lagade maten där i borås.

    Resten av veckan blir det lugnt för vår del, Pontus åker bort på torsdag och är iväg i 4 dagar, sedan åker vi till skåne nästa vecka.

    Jag ses gärna och fikar en dag, det var ju evigheter sedan sist vi sågs.

    Vega sover heller inte middag längre (förutom någon enstaka gång). Vi var tvugna att ta bort middagssömnen för mer än två månader sedan då hon inte somnade på kvällarna annars oavsett hur lite hon sov. Normalt somnar dom vid 19-20 på kvällen, men sov hon 20 minuter på dagen så somnade hon inte förräns vid 11-12 på kvällen, och vaknar ändå vid 6 på morgonen, så det var inte hållbart. Men hon fixar det super bra utan dagssömn och sover nu oftast 11-12 timmar per natt.

    Men som sagt, gärna fika någon dag!!

  • blonde redhead
    DaJoDe skrev 2008-07-08 19:08:01 följande:
    I nästa vecka har vi också tänkt åka till Borås djurpark. Nåt speciellt man bör se eller så? Har aldrig varit där.
    Ett tips är, om man är trött på att gå, är att undvika delen med lodjur och vargar. Vi har aldrig sett något av dom djuren där (dom är ju experter på att gömma sig) och börjar barnen bli trötta så är den delen bra att undvika.

    Annars älskar barnen det mesta, savannen, björnarna, tigrarna och lejonen och fram för allt aporna (speciellt nu när där är många bebisapor som är super busiga).

    Dom har en bra karta man går efter och det är en lagom runda där man går förbi alla djuren (men vill ni dra in på promenaden så undvik som sagt hörnan med vargar och lodjur, men ni kanske har tur att få se dom )

    Själv har jag haft huvudvärk nästan hela dagen så nu ska jag ta min fjärde dos av huvudvärkstabletter för dagen.

    För övrigt så har mitt hår blivit blont nu ( eller ja om man kan kalla ljusorange/gult för blont) men det ska bli rejält ljust när jag är klar i alla fall. Jag får se hur många gånger till ag vågar sätta i blekningen innan håret rammlar av
  • blonde redhead

    På onsdag ska jag nog också kunna komma, ska bli kul att träffa alla, det var verkligen evigheter sedan.

    Mamasträff!!

    Tisdag 15/7:
    Ellinor & Jonathan
    Joanna & 'Pixie-lalie' (kallenamnet för syskonen )
    Josephine, Naimi & Ian

    Onsdag 16/7:
    Ellinor & Jonathan
    Åsa, Herman, Elly och Sixten
    Joanna & 'Pixie-lalie'
    Josephine, Naimi & Ian
    Sara & Lukas
    Johanna, Melvin & Vega

  • blonde redhead

    Någon som har en plan för imorgon? Vädret ser som sagt inte så lovande ut.

  • blonde redhead

    Stan är överfull av folk överallt.

    Jag röstar på någonstanns ut, Melvin kommer få panik av att sitta inne och fika.

    Slottsskogen?

  • blonde redhead

    Nu är jag inne på internet igen

    Jag fick förhinder sist vi skulle ses, fick oväntat besök, men jag träffade Sara och Lukas och Ellinor och Jonathan en sväng på stan efter det att ni andra setts.

    Vi har varit i skåne i två vändor, kom hem i lördags senast. Barnen har tyckt det varit underbart. Min pappa har en stor pool så vi har alla legat i vatten den sista veckan.

    Idga började barnen på dagis, eller ja "inskolningen". Melvin börjar en storabarnsgruppen så det blir nog en veckas inskolning ungefär för honom med korta dagar. Vi passar på att skola in Vega på nytt också eftersom hon varit borta i två och en halv månad.

    Idag fick jag också besked om att jag kommit in på lärarhögskolan, med inriktning barn och ungas uppväxtvillkor. Känns lite konstigt eftersom jag stod som 45:e reserv. Hade helt förberett mig på att jobba i ett år till, men nu ska jag börja skolan om en månad Det känns super kul!

    Grattis Sixten på 1 års dagen!!

    Och jag hoppas att alla som är sjuka snart blir friska!

  • blonde redhead

    Kikar in snabbt. Har just nu fullt upp (som vanligt fast värre).
    Jag jobber heltid tills jag börjar skolan den 1:a september. Idag gick P in i studion och nu komer vi inte ses på en månad. Han är "ledig" några timmar varje dag när jag slutar sent för att hämta barnen, men sedan sticker han så fort jag kommer hem. Undrar hur vi kommer fixa den här månaden?

    Jag kommer inteta över stafettpinnen i alla fall
    Även om jag är sugen imellanåt, så är jag mest nöjd just nu. Två räcker med den stressiga tillvaron vi har nu (i och för sig hade det ju blivit lugnare om jag gått hemma, hmmm) Men nej, ny start med ny skola, det får helt enkelt vänta ett tag. Jag är ju fortfarande ung

    Och stort grattis Jenny!

    Återkommer när jag hittar orken igen.

  • blonde redhead

    Nu hoppar jag in i debatten om tme outer och nanny metoder

    Vi använder inte det direkt. När det börjar gå över styr så försöker jag ta reda på varför i första hand, uttråkad? trött? hungrig? det finns alltid en orsak till det och löser man bara det och sätter sig ner en stund så går det oftast över.

    Sedan "behövs" det kanske på vissa barn, det säger jag inget om, däremot är jag chockad över att dom använder det på förskolan. Det är inte acceptabelt att använda sig av sådan på förskolor/skolor idag. Många experter menar att det är en förfinad form av skamvrå och därför inte tillåtet på en förskola/skola. Jag hade ifrågasatt pedagogernas arbete direkt. Vad är det som gör att dom inte klarar av ett barn? Så att dom måste sätta dom i time out? Att ens låta det gå så långt i en barngrupp visar på dåliga pedagoger. Kan dom inte stimmulera barnen? Eller vad är det dom inte klarar av att avstyra?
    Att man använder det hemma är en liten annan sak eftersom barnet har sin trygghet i hemmet och i föräldrarna, men att utbildade pedagoger ska behöva använda det på en tvåårig (ja även en 5 åring) är helt sjukt.

    Ni får ursäkta, men som blivande lärare får jag ont i magen av att höra att dom använder sig av sådant i en förskolemiljö.

  • blonde redhead
    DaJoDe skrev 2008-08-21 20:36:59 följande:
    En väns dotter går på ett dagis där de får sitta på en stol om de inte uppför sig.
    En sådan bestraffningsmetod är som sagt olaglig att använda sig av i förskolan, ifrågasätter igen personalens kompitens.

    Att sätta sig ner med ett barn är ju ingen time out, då är man med barnet och det är en annan sak. Visst behöver man ibland bryta när det går överstyr, men att använda sig av regelrätt skamvrå är som sagt olagligt i förskola. Att man istället leder in barnet på en annan bana är ju väldigt mycket enklare än att straffa och använda sin akturitet som förskollärare. Det är en billig och enkel väg och det får barnen att känna sig utanför och i många fall värdelösa. Barns personligheter är olika och att straffa är att underminimera deras personligheter och hämmar barnet att växa i sig själv och i grupp. Grupptillhörighet är viktig för en människa och hur kan en vuxen pedagog bestämma vad som är rätt och fel och vad som bör straffas. Nej usla pedagoger använder sig av sådant, jag kan inte säga något annat om saken.

    Samtidigt håller jag med Ellinor om att man hemma kan behöva en time out ihop, för att man som vuxen inte ska tappa tålamodet, men att skylla det på ett litet barn är fel. Det är vi som vuxna som bestämmer vad som är rätt eller fel och därmed är det oss det hänger på. Barn gör inte fel, det är vuxna som handlar fel. Och det är ett stort övertramp att gå tillbaka till skamvråar och liknande metoder på en förskola, vad l'är sig barnen av det? Att man ska vara snäll och passa in annars är man dum och får skämmas.......
Svar på tråden DM 1.3