Inlägg från: dellelgarin |Visa alla inlägg
  • dellelgarin

    Chihuahua-valp 8 veckor HJÄLP!!!

    Zazlii skrev 2008-06-09 08:22:48 följande:
    Hej! Jodå, vi är allt ute. Hon är jätteduktig och blir inte skraj i första taget. Vi har varit i stan, i köpcentrat, i affären, hemma hos kompisar och i parken. Men jag har inte riktigt vågat släppa henne helt och hållet. Så tusen tack för tipset. Hur mycket vågar jag låta henne träffa andra hundar i och med att hon inte fått sin andra vaccination än?
    det är en valp på 8 veckor som ni alltså då precis måste ha hämtat och ni har redan gjort allt detta???

    Hon behöver trygghet och lugn och ro, självklart är miljöträning viktigt, men att ränna runt med en 8 veckors överallt kan inte vara bra, ta det lite lugnt ni hinner med allt detta...

    även om jag inte begriper varför hunden skall vara med i affären?

    Och självklart skall hunden vara på golvet alltid, den är förr med ben och skall använda dem. Likaså ute, på marken skall hundar vara,..

    Att träffa andra hundar bör inte ske försen efter 12 veckors sprutan om det inte är en hund du har vrålkoll på att den är vacc och frisk.

    Jag har tex låtit mina valpar träffa mina föräldrars hund innan 12 veckor...

    Lycka till och kom ihåg att det är en riktig hund du har köpt, en chiahuahua är en STOR hund i en liten kropp. Men det vet du säkert .. 
    Jag har det bra här på åkern
  • dellelgarin
    Zazlii skrev 2008-06-09 09:45:59 följande:
    I affären och så var hon med för att jag var tvungen att gå och handla. Hon låg och sov i sin väska. Jag lämnar inte en 8 veckors valp hemma själv.
    Jag har heller aldrig lämnat mina hundar själva som 8 veckors, men konstigt nog har de aldrig varit i affären med mig....

    Plocka inte upp henne när hon gnäller, men om hon är osäker på att ligga i sin bädd, lägg dig brevid henne istället, det är ett vanligt knep att flytta ner till valpen tills de finner ro och sedan försiktigt flytta upp igen.

    Och ha tålamod, det är skärande när de piper, men om du orkar stå ut lite nu med pip så kommer det löna sig i längden.
    Jag har det bra här på åkern
Svar på tråden Chihuahua-valp 8 veckor HJÄLP!!!