• sweetyz

    rökt makrill

    Jag har varit inne på livsmedelsverkets hemsida men det står inte vad jag kan hitta något om rökt makrill men jag har hört att det inte är bra att äta rökt fisk. Stämmer det?

  • Svar på tråden rökt makrill
  • bullen76

    Varmrökt är ok, makrill brukar vara det. Var dock försiktig med vakuumförpackad fisk som kan ha legat ett tag i förpackningen... Annars är det bara att njuta -makrill innehåller dessutom mycket bra fettsyror som visats ha bra effekt på barnallergier!

  • Sencha

    "Fisk och skaldjur
    Listeria kan finnas i små mängder på gravad och rökt fisk. Om bakterien får tillfälle att föröka sig, som i vakuumförpackad vara med flera veckors hållbarhet, kan halterna med tiden bli avsevärda om förvaringstemperaturen inte hålls vid den rekommenderade max +4°C. Observera att listeria inte störs av atmosfären i vakuumförpackningen. Vakuumförpackning används för att minska växt av "förskämningsbakterier" och därmed förlänga produktens hållbarhet. Nyrökt fisk är en betydligt säkrare produkt."
    Från
    http://www.slv.se/templates/SLV_Page.aspx?id=12552&epslanguage=SV


    Son född 2004; BF 11 juli
  • Sencha

    Och...

    "Ät så mycket du vill av:
    Varmrökt fisk om nyrökt Om den inte tillhör sortimentet med begränsningar ur miljögift-
    synpunkt. Böckling är rökt sill från rena hav. I vakuumförpackad rökt fisk finns, framför allt mot slutet av hållbartiden, risk för skadliga bakterier."
    Från http://www.slv.se/templates/SLV_Page.aspx?id=12554&epslanguage=SV


    Son född 2004; BF 11 juli
Svar på tråden rökt makrill