• Sencha

    rökt makrill

    "Fisk och skaldjur
    Listeria kan finnas i små mängder på gravad och rökt fisk. Om bakterien får tillfälle att föröka sig, som i vakuumförpackad vara med flera veckors hållbarhet, kan halterna med tiden bli avsevärda om förvaringstemperaturen inte hålls vid den rekommenderade max +4°C. Observera att listeria inte störs av atmosfären i vakuumförpackningen. Vakuumförpackning används för att minska växt av "förskämningsbakterier" och därmed förlänga produktens hållbarhet. Nyrökt fisk är en betydligt säkrare produkt."
    Från
    http://www.slv.se/templates/SLV_Page.aspx?id=12552&epslanguage=SV


    Son född 2004; BF 11 juli
  • Sencha

    Och...

    "Ät så mycket du vill av:
    Varmrökt fisk om nyrökt Om den inte tillhör sortimentet med begränsningar ur miljögift-
    synpunkt. Böckling är rökt sill från rena hav. I vakuumförpackad rökt fisk finns, framför allt mot slutet av hållbartiden, risk för skadliga bakterier."
    Från http://www.slv.se/templates/SLV_Page.aspx?id=12554&epslanguage=SV


    Son född 2004; BF 11 juli
Svar på tråden rökt makrill