Hjälp! Vad göra med all paprika?!
Jag har en massa paprika sittandes i kylen som måste användas upp - men till vad?!
5 gröna, en gul och en röd...
Har nån något bra tips på vad man kan göra?
Jag har en massa paprika sittandes i kylen som måste användas upp - men till vad?!
5 gröna, en gul och en röd...
Har nån något bra tips på vad man kan göra?
Cowboy soppa i mängder!
du kan ha nån risgryta(tjock) i paprikorna..man skär av loget, tar bort grejs, och har i fyllningen, och sätter locket på sneden...Tror man skall grilla dom lite med..kommer inte ihåg..
Rosta och lägg in i olivolja och vitlök. Jättegott i sallader sen!
Gör vanlig köttfärsås.
Häll det i en kastrull, en hög.
Ha i 1 liter vatten + buljongtärning
Tärna potatis och paprika.
Låt koka tills potatisen är mjuk.
Låt den stå o vila lite.
Krydda som du vill.
Servera med kesella.
Hur gott som helst.
Blir mkt mat oxå.
Perfekt att göra om man får köttfärsås över någon dag..
Fyllda paprikor!
Skär av toppen på paprikorna, ta bort kärnhuset. Stek köttfärs, blanda med creme fresh, krydda med en god krydda. Fyll paprikorna, sätt ost på toppen. Sätt tillbaka den bortskurna toppen på paprikorna och in i ugnen, 225 grader tills paprikorna är mjuka. Servera med ris.
ja, så var det...dom steks efteråt...
håller med dio!!! fyllda paprikor. Man kan fylla de med ris/köttfärsröra, med fetaost och annat gått i eller vegetraiska med qourn/bönor. Jättegott
Tack för alla tips! Fyllda paprikor hade jag glömt bort att man kan göra
Och nu har jag lite andra förslag att testa oxå
De abslut godaste paprikorna, år detta recept från min bosniska svärmor. Mannens favvo och även en av mina numera.
Du behöver:
Ris
Lök, 2 st
ca 400 g köttfärs
ketchup
olja
Vegetta, salt, svartpeppar, paprikapulver
Paprikor
Mjöl
Soya
Vitlök
Stek 1 finhackad lök i mycket olja, salta. Häll över i en bunke. Srtek färsen, salta. Lägg över i bunken och blanda i kokt ris (för ca 4 personer). Blanda i lite ketchup.
Ta bort stjäken på parikorna och "gräv" ur fröerna, paprikorna skall frtfatande vara hela, men med ett hål där stjälen satt.
Fyll paprikorna med röran och lägg dem i en ugnsfast form, gärna med hyfsat hög kant.Sätt på ugnen på ca 250 grader.
Sås:
Stek 1 st finhacad lök i mycket olja. Ta 2 dryga msk mjöl ch rör i samt MYCKET ketchup, kanske 2 dl.
Koka under tiden upp en liten kastrull med vatten (är det ca 1,5 liter tror jag)
Späd med det varma vattnet och rör under tiden. Detta kommer att fylla hela stekpannan till bredden, och såsen är inte såsig, utan vattnig. Krydda och riv ner två vitlöksklyftor, färga med lite soya. Såsen skall smaka ganska mycket tomat.
Häll såsen över paprikorna, de skall bada i sås. Grädda i 1 till 1,5 timme, vänd paprikorna nån gång, och täck över med folie om de börjar bli svarta.
När det är lart är såsen mycket tjockare och man an skala bort paprikaskalet när man äter.
Detta kan serveras med ris eller potatis och bröd, men måste serveras med Creme Fraiche. Vi brukar bara ha Creme Fraiche ch vitt bröd & doppa i.
Bra ockå att ha köttfärs,ris röran lar i frysen, så behöver man bara tina & göra såsen.
Memmin - det lät oxå gott, tack för tipset!
Du kan också förvälla dem i ett par minuter och sedan frysa in dem.
Hackade.