• Annaobebis

    Gravid v. 5

    Hej..

    Ngn som vill följas åt?
    Hur mår ni och vad har ni för symtom?

    Själv är detta mitt andra barn, har en son född Maj- 07 och mår sådär Trött mest, kanske lite illamående om jag inte ätit, samt rätt mkt mensvärk!

    Hoppas det finns fler där ute !!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2008-06-17 14:16
    BF- tråd Feb- 09

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2008-06-17 14:36
    www.familjeliv.se/Forum-2-14/m33703781.html

  • Svar på tråden Gravid v. 5
  • vickan1982

    Tack för svaret
    Hoppas att det bara är så att håller på att gå över!

    ROligt att få göra tidigt ul ju! Lycka till!


    milimina skrev 2008-07-14 16:13:13 följande:
    jadå det kan gå över så tidigt med junior mådde jag graviditetsilla bara i v7-10. sen kom det emellanåt nåt om jag kände nån obehaglig lukt eller så, men inte det där ständiga.nu mår jag ju inte illa alls, det var bara en vecka (v7) och då mådde jag förbannat illa.vi har fått erbjudande om tidigt ul! i höst ska de börja med nupp-test här i stan så nu söker de testpersoner för att öva tidiga ul så 19/8 ska vi dit och titta! då är jag i v12 eller 13. weee så får jag äntligen veta om det jag misstänker är sant
  • milimina
    TrollBoll skrev 2008-07-14 20:03:46 följande:
    Åh.... Varför detta?
    jag kände två implantationsstick på två olika ställen, så jag är lite fundersam. med junior var det helt tydligt bara ett. vore skönt att få veta tidigare än i v18 eftersom det blir lite... annorlunda. vi behöver köpa ny vagn mm.
  • TrollBoll
    milimina skrev 2008-07-14 21:28:12 följande:
    jag kände två implantationsstick på två olika ställen, så jag är lite fundersam. med junior var det helt tydligt bara ett. vore skönt att få veta tidigare än i v18 eftersom det blir lite... annorlunda. vi behöver köpa ny vagn mm.
    Ja, det blir ju definitivt lite mer att tänka på!
    Jag hade tyckt att det hade varit jättehäftigt med tvillingar!

    Har också haft lite funderingar på det.... Hade tre äggblåsor när jag tog min ägglossningsspruta, men de var egentligen för små så jag blev förvånad att jag över huvud taget blev gravid. Så chansen att mer än ett av de där små, små äggen blev befruktade... Det är nog FÖR mycket att hoppas på... Men tanken har ändå slagit mig.
  • RedTopaz
    vickan1982 skrev 2008-07-14 13:41:11 följande:
    Jag slänger in en fråga jag har funderat över.Jag har ända från början mått väldigt illa. Nu ca tre dagar tillbaks har illamåendet minskat väldigt. Börjar nästan känna mig "normal" igen. Går in i v9 i morgon. Kan det gå över så tidigt el kan det vara ngt fel??
    Jo absolut! Jag mådde illa mellan v.5-7 och därefter är det bara då och då med vissa mkt sämre dagar.
  • milimina
    TrollBoll skrev 2008-07-14 22:03:19 följande:
    Ja, det blir ju definitivt lite mer att tänka på! Jag hade tyckt att det hade varit jättehäftigt med tvillingar! Har också haft lite funderingar på det.... Hade tre äggblåsor när jag tog min ägglossningsspruta, men de var egentligen för små så jag blev förvånad att jag över huvud taget blev gravid. Så chansen att mer än ett av de där små, små äggen blev befruktade... Det är nog FÖR mycket att hoppas på... Men tanken har ändå slagit mig.
    i vårt fall hade det varit praktiskt vi vill gärna ha tre barn, men jag tror inte min kropp pallar fler än två graviditeter pga min fruktansvärda foglossning. med junior kom det i v15 och försvann aldrig. det blev bättre när han var 7 mån (då slutade framfogen göra ont dagligen och jag kunde t ex gå i trappan hemma utan att få jävulsk värk), och sen dess har jag bara sådär ont om jag anstränger mej fel eller för mycket (bär tungt, går mycket). nu kraschade min ena si-led dock redan igår av lite promenad till doktorn och lunch på stan och jag är bara i vecka 8-9 idag. det bådar absolut inte gott. och troligen kommer jag inte klara en graviditet till sen.

    jag håller tummarna för att det var två ägg som släppte och blev bäbisar för dig!
  • EldHav

    Skoj med tvillingar, eller ev. tvillingar man kanske ska säga

    Här har vi generna för det, min mamma föddes som tvilling, och de säger att mannens gener inte spelar in, vilket är bra, för min man har en pappa som är tvilling, och två av hans mostrar har tvillngar... Jag är 155 lång, så det hade sett GALET ut med 2 kottar där inne! Men är det tvillingar, klarar man det också, såklart.

    Idag ska jag på inskrivning, klockan ett. Återkommer senare och säger vad som kom fram ENligt sista mens borde jag va i v. 6+6 idag.

  • TrollBoll
    milimina skrev 2008-07-15 09:07:13 följande:
    i vårt fall hade det varit praktiskt vi vill gärna ha tre barn, men jag tror inte min kropp pallar fler än två graviditeter pga min fruktansvärda foglossning. med junior kom det i v15 och försvann aldrig. det blev bättre när han var 7 mån (då slutade framfogen göra ont dagligen och jag kunde t ex gå i trappan hemma utan att få jävulsk värk), och sen dess har jag bara sådär ont om jag anstränger mej fel eller för mycket (bär tungt, går mycket). nu kraschade min ena si-led dock redan igår av lite promenad till doktorn och lunch på stan och jag är bara i vecka 8-9 idag. det bådar absolut inte gott. och troligen kommer jag inte klara en graviditet till sen.jag håller tummarna för att det var två ägg som släppte och blev bäbisar för dig!
    Oj då, ja, då håller jag verkligen tummarna för dig också då! Det där lät inte kul alls nämligen... Jag hoppas att det inte blir lika illa för dig denna gången trots att det redan börjat lite... Det kanske går över efter några veckor.
    Ja, tack så mycket! Det hade som sagt varit jättekul, men jag är supernöjd med en också, speciellt med tanke på hur mycket vi kämpat för att få till detta!
  • Babiesen

    Jag har börjat få ont ibland.. typ när jag stiger ur bilen, soffan och såå..
    Typ på två ställen innanför benen vid ljumskarna typ.. Det sticker till och håller i sig några sekunder sen blir det bra..

    Ngt ja ska ta upp med BM?

  • EldHav

    Ja, då var man inskriven
    Inget nytt, mer än att de uppdaterat livmedelsverkets rekommendationer på vad man ska inte inte ska äta. Har inte hunnit kolla deras hemsida än.
    Sen bekräftade BM att det så gott som alltid tar halva tiden jämfört med förra förlossningen, och ibland ännu mindre...
    Hur ska det gå, från vatten till bebis tog det 7 timmar, då ska alltså jag in till sjukhuset meddetsamma om vattnet går med andra ord. 3,5 timme är inte mkt att hänga i julgranen. Har ju dessutom hund och dotter att lämna...
    Den tiden den sorgen, och totala lyckan, såklart

Svar på tråden Gravid v. 5