vad göra med grytbitar av fläskkött?
Jag har köpt hem ca 1/2 kg grytbitar av fläskkött..Vad kan man göra med det?
Jag har köpt hem ca 1/2 kg grytbitar av fläskkött..Vad kan man göra med det?
Attans, den länken funkade inte. Vänta.
Het mexikansk fläskgryta:
400 g grytbitar av fläsk
2 röda paprikor
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 grön chilifrukt
1 msk olja
2 dl vatten
1 förp (ca 400 g) krossade tomater
1 burk (ca 300 g) majskorn
1 tsk spiskummin
salt
Kärna ur och skär paprikorna i mindre bitar. Skala och hacka löken och vitlöken. Kärna ur chilin och strimla den fint.
Värm oljan i en gryta. Lägg i köttet och bryn det runt om. Tillsätt paprikabitarna, lök, vitlök och chilin. Låt dem fräsa med några minuter. Slå på vatten och rör ner tomaterna samt spiskummin. Koka ca 30 minuter eller tills köttet är mört.
Häll av spadet från majsen och tillsätt majsen i grytan. Hetta upp grytan och smaka av med salt.
Servera den heta grytan med nachos och ev pasta för den hungrige!
nån mer med recept?
Koka köttet i 1 1/2 med lite buljong och kryddor eller liknande. Tillsätt morötter och lök och koka en halvtimme till. Lagerblad brukar funka också. Enda sättet att misslyckas med gryta är om köttet är segt men om du kokar det minst 2 timmar så smälter det på tungan sen.
1 1/2 timme skulle det stå.
Säger som Trynträ, koka köttet med buljong, lagerblad + kryddpeppar länge så att det blir mört.
När det börjar mjukna så kan du hiva i lök, morötter, champinjoner, kantareller mm.
Jag brukar hiva i smaksatt creme fraiche och ibland gräddsåspulver. Grädde blir också smaskens