• Night Angel

    Är gräddfil och creme fraiche likt?

    Jag har hittat ett recept men tro ni det funka att byta ut creme fraiche mot gräddfil..eller blir det inte alls detsamma?

    Receptet:

    2 burka tonfisk
    2 dl creme fraiche
    1 dl mjölk
    ca 2 krm paprikapulver
    citron dill..
    Allt sammans ska koka upp...

  • Svar på tråden Är gräddfil och creme fraiche likt?
  • Himmelsblå

    jag skulle inte ha provat, tror inte det blir samma effekt. Men jag kanske har fel.

  • grisekno

    Det är väl inte riktigt samma sak, men tror inte att det kan bli FEL i alla fall.
    Kan man koka gräddfil förresten? Blir osäker...


    Ta mig som jag är, jag är ju bara en liten gris...
  • annca

    Gräddfil går inte att koka, men smakmässigt är de rätt lika. Jag brukar röra i gräddfil istället för creme fraich precis i slutet av tillagningen och så bara låta det hela bli varmt - men INTE koka - innan servering.


    ~*~ Ursäkta mig men hey! Man har väl rätt att ändra sig...? (W.Crafoord)~*~
  • grisekno

    OM man kan koka gräddfil (borde väl stå på paketet?) så tror jag inte det kan bli konstigt i smaken i alla fall.


    Fast jag tror det skulle bli godast med crème fraîche.


    Ta mig som jag är, jag är ju bara en liten gris...
  • Trinity78

    Båda produkterna är syrad grädde. Crème fraîche är dock inte lika syrlig som gräddfil. Till skillnad från gräddfil går crème fraîche att koka.

    Om denna röra ska koka ska du alltså inte använda gräddfil.


    Why does it always rain on me?
  • grisekno
    annca skrev 2008-06-18 15:07:00 följande:
    Gräddfil går inte att koka, men smakmässigt är de rätt lika. Jag brukar röra i gräddfil istället för creme fraich precis i slutet av tillagningen och så bara låta det hela bli varmt - men INTE koka - innan servering.
    Då var det som jag trodde.
    Ta mig som jag är, jag är ju bara en liten gris...
Svar på tråden Är gräddfil och creme fraiche likt?