• bumse2

    Recept på Matjesilltårta

    Är det någon som kan dela med sig av recept på Matjesilltårta?
    Är så nyfiken på att prova en sådan.

  • Svar på tråden Recept på Matjesilltårta
  • Michisen

    Ingredienser till recept


    400 gram kavring 200 g smör 5 gelatinblad 200 g matjessill, finhackad 1 gul lök 3 dl gräddfil 1 burk kesella eller crème fraiche (2 dl) Några varv med vitpepparkvarnen 0,5 dl finhackad rödlök 5 msk finhackad gräslök Tillagning av recept Dela brödet i bitar och mixa eller hacka dem med smöret. Klä en form med plastfolie. Tryck ut brödet i botten på en form, cirka 25 cm i diameter. Smält gelatinbladen under omrörning i en dl hett vatten. Hacka matjessillen och löken. Blanda med gräddfilen och creme fraichen. Peppra. Tillsätt gelatinet under omrörning. Häll blandningen i formen. Tårtan stelnar när den blir kall och kan förvaras övertäckt i kylen några dagar. Garnera med finhackad rödlök och gräslök. Portioner :10 - 12 portioner
    Finns massor fler recept om man använder google. :)
  • Lemice

    Matjesillscheesecake med rödlök och dill



    200g kavring
    25g smält smör
    150 150 matjesill
    3 3 dl kesella
    2 2 dl creme fraiche
    1 1 st rödlök finhackad
    3-4 msk citronsaft
    3 3 gelatinblad
    dill
    gräslök
    salt och peppar


    Gör så här

    1. Mixa kavring och häll i smält smör. Lägg i botten på en form med löstagbara kanter. Ställ kallt. Hacka matjesill och blanda med den finhackade rödlöken, kesella, creme fraiche, hackade örter och smaka av med salt och peppar. Blötlägg gelatinbladen. Koka upp citronsaften och lägg i gelatinbladen. Blanda med resten och häll i formen. Låt stå kallt minst 2 timmar innan servering.


Svar på tråden Recept på Matjesilltårta