• Bedhead

    Poppa popcorn som förr..

    Ska poppa i kastrull efter åratal av micropoppande. Hur gör man? Hur varm ska plattan vara?

  • Svar på tråden Poppa popcorn som förr..
  • Jiie

    Täck botten med olja och sen täck med popcorn, full fräs!


    071227 0828 3765 50
  • Nessii
    Jiie skrev 2008-06-23 21:31:16 följande:
    Täck botten med olja och sen täck med popcorn, full fräs!
    Glöm ej locket....
  • AnLeNo

    Jag brukar köra på sexan tills de börjar poppa och sen sänker jag till typ fyran. Skaka och rör kastrullen hela tiden så det inte bränner


    Jag dyrkar satan och säljer mej på gatan!!!
  • frulan

    Glöm inte att sätta på fläkten oxå

    Längtar tills vår kökskåpa med fläkt blir färdigbyggd så att jag kan göra poppisar på gammalt vis
    Gillar inte alls micropop!

    Om jag vore du skulle jag även ha i en klick smör med oljan, muuums

  • Jiie

    Jaja glömde lite detaljer
    Jag brukar lägga in nån smörklick o salta lite när jag slängt i popcornen, blir mumma!


    071227 0828 3765 50
  • malinka2

    Jag gör alltid så att jag häller ett lager olja i kastrullen, lägger i tre majskorn o väntar på att de ska poppa. När de poppat lägger jag i ett lager majskorn och skakar några ggr. På så sätt vet jag att värmen är rätt

  • SCSI

    Jag slänger ner ett par majskorn först. När jag hör att de poppar tar jag bort locket, lägger i resten av kornen, drar ner värmen (har gasspis), på med locket och SKAKA! Sen tillbaks på spisen. Skaka ett par ggr till under tiden det poppar.

    Och glöm inte att använda en kastrull du inte är rädd om!

  • frulan

    Jaaa, så gör ju jag med
    Tänk vad man glömmer!


    malinka2 skrev 2008-06-23 21:39:12 följande:
    Jag gör alltid så att jag häller ett lager olja i kastrullen, lägger i tre majskorn o väntar på att de ska poppa. När de poppat lägger jag i ett lager majskorn och skakar några ggr. På så sätt vet jag att värmen är rätt
  • OhBabylove

    Häll i olja, full styrka på plattan, häll i popcorn, på med lock...vänta tills det börjar poppa, skaka kastrullen då o då för att det inte ska brännas, när poppet minskar dra av från plattan! Salta och häll på ev smör!
    Viktigt, stor kastrull
    Detta är ända sättet jag kan för jag äger ingen micro och kommer aldrig göra

Svar på tråden Poppa popcorn som förr..