Inlägg från: Anonym (akademiker) |Visa alla inlägg
  • Anonym (akademiker)

    Vad tjänar du och din man?

    Jag är 34 år, civilekonom och har tio års erfarenhet inom ekonomi och sälj på internationellt företag. Tjänar ca 50.000 + bonus före skatt (e skatt varje månad ca 29.000 kr).

    Min man är 36 år, jobbar som butikschef, ca 15 års erfarenhet. Tjänar ca 30.000 + större bonus före skatt (ca 22-23.000 skatt/mån

    Tillsammans har vi efter skatt ca 50.000 per månad. Inga barn, men första barnet på väg. Vi sparar väldigt mycket just nu inför detta.

  • Anonym (akademiker)

    Utland; jag är Business Controller (ansvarig för ett av våra regioner). Med tanke på att jag började på ca 18.000 -98 så har det varit bra löneökning!

  • Anonym (akademiker)

    Kristinah:
    ja det vore något det?! Dock tycks du glömma vad det kostar att leva och bo i Stockholm. Du får inte mycket till hus under 5 miljoner och kvadratmeterpriset inne i stan är ca 50-60 tkr/kvm. De flesta som bor här har lån på flera miljoner (hus, studieskulder etc etc).. Långt ifrån alla är väldigt rika i Stockholm, men självklart finns det kanske en högre andel högutbildade?

  • Anonym (akademiker)

    Naturligt; exakt var i mitt inlägg står det att alla vill bo i innerstan? Det var inte alls vad jag skrev.

    Tråkigt att alla sådana här diskussioner bli så infekterade. Men det är väl som i verkligheten; man ska inte diskutera vare sig pengar/inkomster eller polik - då blir det bara "pajkastning"....

  • Anonym (akademiker)

    Arbetsmyra; håller helt och hållet med dig.

    Naturligt; jag har fortfarande aldrig hävdat att ALLA vill bo inne i stan. Mitt svar var på inlägg nr 259 (se citat):


    kristinah skrev 2008-07-07 15:56:01 följande:
    herregud!!!de som tjänar 50 000 efter skatt måste ju kunna spara hur mycket som helst...lätt 250 000/år - utan att behöva snåla direkt.då har man ju en villa betald rätt fort.ja då förstår jag att det finns de som har råd att köpa alla dess svindyra hus i stockholm och runtomkring.
Svar på tråden Vad tjänar du och din man?