Inlägg från: Anonym (arbetsmyra) |Visa alla inlägg
  • Anonym (arbetsmyra)

    Vad tjänar du och din man?

    kristinah: Men du glömmer att de som tjänar bra har lite andra krav på livet förutom att bo.

    Jag vill inte leva på Euroshopper, köpa kläder på H&M och äta slaskpizzor när jag går ut, det fick jag nog av under studietiden.

    Så en hel del pengar går till konsumtion nu, för att vi kan och det är kul.

    Sen har man mer i studielån och oftast även dyrare försäkringar, eftersom jag inte vill drabbas onödigt mycket om något oförutsett händer.

    Man anpassar sig till de pengar man har, helt enkelt, och det är lätt att unna sig en coolare bil, ett sommarhus, en dyr resa eller något annat roligt som tar upp en del av de pengar som du kanske tror att du hade sparat om du vore i den situationen.

  • Anonym (arbetsmyra)

    akademiker: Kan bara hålla med om det. Och jag menar inte heller att jag eller någon annan lever på pizza, utan mer att om man går ut så kanske man går på en lite dyrare restaurang om man har mer pengar.

    En del går aldrig ut och tycker det är helt okej men varför får jag inte tycka annorlunda?

    En del lever på hushållsost och trist billighetsmat i fem år och kan lägga en halv mille till sitt hus sen, men om jag inte vill göra det varför ska mitt val hackas på så länge jag inte är överbelånad-jag hackar inte på dom?

    Jag vill ha roligt för mina pengar och inte låta dem ligga på banken och skräpa, det enda jag får av ett tomt konto är mer motivation att tjäna pengar och hittills har det för det mesta gått uppåt. Däremot är det viktigt att veta hur man lever billigare när oturen slår till och det vet jag.

  • Anonym (arbetsmyra)

    Välbärgad: För den som inte vill fatta finns ingen hjälp så jag lägger ner det här nu.

Svar på tråden Vad tjänar du och din man?