• Anonym

    Vad tjänar du och din man?

    min man får ut 35 efter å jag runt 10 så 45

  • Anonym

    Ca 74 000 före skatt. Men det blir inte så mycket kvar när skatten är dragen, kanske 40 000 drygt. Vi har höga bostadslån, så det känns som om pengarna aldrig räcker till.

    Han är ekonom och jag är socionom.

  • Anonym

    När jag jobbar 20' efter skatt tillsammans. Jag bibliotekarie (4 års akad utb, drygt 19' i bruttolön), han sjukersättning från okvalificerat arbetarjobb. Fast nu är jag föräldraledig så nu är det kanske 14' ihop.

  • Anonym

    Anonym..."Vissa yrken ÄR låglöneyrken och det står var och en fritt att välja sitt yrke och med det sin lön."
    Instämmer.
    " Vad gäller låglöneyrken så anser jag att det är mer kvinnor som söker sig till dem än män inte att de jobben skulle vara utsatt för sämre löner pga att de är kvinnodominerade."
    Instämmer inte; det är en växelverkan. I yrken som går från att ha varit mansyrken till att få in allt fler kvinnor sjunker status och lön successivt jämfört med hur det varit, se ex lokaltrafikschaufförer och läkare.

    " Varför många kvinnor väljer arbeten med dåliga löner vet jag inte, skulle vara intressant att veta..."
    Vi uppfostras ju till att värdera vissa saker. Det du beskriver har olika orsaker. Ska man spåna så... "Arbetare" har oftare en könsstereotyp livsstil och då blir det sett till utbildning välbetalda industrijobb för honom och lågbetalda omvårdnadsjobb för henne.
    I omvårdnadsyrken hamnar många som ser ett större värde i det arbetsinnehållet än i pengar.
    I många jobb har arbetet en status för de inblandade som är mer värdefull för dem än pengar. Inte alltför få eldsjälar, särskilt i sektorer där det är svårt att finna en rent praktisk nytta med arbetet, har en rent nedlåtande inställning till dem som tar mindre inspirerande arbeten för snöd vinnings skull

    Sedan vill många även utanför den akademiska ankdammen och kultursektorn ha roligt på sitt jobb och arbeta med sådant de tycker är intressant och väljer utbildningar och sektorer som i bästa fall går jämnt ut ekonomiskt jämfört med att inte plugga, i sämsta faall går back. Jag ser inget fel i det så länge man är medveten om vad man gör. Det senare torde dock vara betydligt vanligare i den utbildade medelklassen där högre utbildning inom något område är en självklarhet än bland "arbetare", där steget till högre utbildning är större och att göra det utan att tjäna ekonomiskt på det ses som "konstigt" av omgivningen.

  • Anonym

    sambon: 28000kr i grundlön han går ofta in extra och får då mellan 2000-5000 extra varje månad.
    Jag: 17500kr i lön ink. ob
    tillsammans 45500 kr innan skatten är dragen.
    Sambon arbetar som elektriker på heltid och jag som undersköterska 75% vaken natt.

  • Anonym

    Min månadslön är på 17700kr men har alltid ett ob-tillägg på 1000-1500kr i månaden,får ut mellan 14000-14500kr efter skatt. Men jag har även 6.v semester som ingen annan på jobbet har pga av en gammal lag om röntgensemester (arbetar som uska på röntgen)& det värdesätter jag.

    Min man tjänar 24000kr & får ut 17400kr + bonus tre gånger om året som är vadera ca 10000kr efter skatt.

  • Anonym

    Min man tjänar 19.800 kronor EFTER SKATT.
    Helt okej.

    Jag tjänar 15.200 efter skatt.
    sammanlagt 36.000 kronor.

    Utöver det får jag ut varje månad 9000 kronor efter skatt,plus att vi får barnbidrag 2100 kronor.

    Total inkomst blir,efter skatt,47 100 kronor.

  • Anonym

    jag efter skatt: årsinkomst 221000
    Han efter skatt: årsinkomst 321000

    Nu är jag på havandeskapspenning, sedan föräldrapenning..så det blir en skillnad i inkomsten nu..

  • Anonym

    Cohiba: Självklart är det sunt att inte tro rakt av på allt man läser. Å andra sidan säger ingen att de som skriver om sin inkomst i en viss tråd på FL behöver vara representativa för hela samhället. Du reagerar över hur många som anger höga inkomster. Jag reagerar över hur många på FL som anger sig ha väldigt låga inkomster. Har själv levt på mycket låg inkomst i familjen periodvis och upplever mig IRL vara ett undantag medan det på FL finns inte så där jättefå som vi (menar alltså med låg "egen" inkomst, inte låga bidragsinkomster).

Svar på tråden Vad tjänar du och din man?